Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Lejárt hírek

Ezen az oldalon a lejárt, régi hírek gyűjteményét olvasgathatod.

Karácsony 2. vasárnapja

 

A hétköznapi szentmisék este 18:00 órakor kezdődnek.

Csütörtökönként a szentmise után félórás Szentségimádás 19:00-ig.

 

Január 6-án, hétfőn Urunk megjelenése, Vízkereszt ünnepe.  A Bazilikában 12:00 órától konventmise, a diákokkal közösen.

 

Este 19:00 órától az egyházközségi Képviselő Testület ülést tart. Általában havonta, az első hétfő este vannak az egyeztetések.

 

Január 10-én pénteken 14:30-kor engesztelő gyászmise József atyáért a Bazilikában. Utána utolsó útjára kísérjük a Boldogasszony kápolnába.

 

Január 12-én, jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedése.

 

A kedd esti mise után fél 7-kor a hónap 2. és 4. keddjén bibliaórát vezet Ákos atya a Boldogasszony Házban. Minden érdeklődőt szeretettel vár.  Az első új alkalom január 14-én lesz.

A hónap 1. és 3. heti kedd estéjén pedig a szokásos időben 20:00 órától tartja Ákos atya a bibliaórát– jan.7-én idén az első alkalommal.

 

Január utolsó hétvégéjén (jan.31-febr.2.) a Házas Hétvége katolikus lelkiségi mozgalom lelkigyakorlatot szervez házaspároknak és atyáknak a Bencés Gimnázium Kollégiumában.

A hétvége célja a házaspárok szempontjából, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és a jó Istenhez. Megerősödjön az elköteleződésük egymás felé, és egyre mélyebben átéljék a házasságukban rejlő sok-sok örömet és lehetőséget. Bővebb információ itt. Jelentkezni a szervezőknél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen lehet.

 

 

 

 

 Szent Család vasárnapja

 

A 9:30-as diákmisén a családok megáldása.

 

Szentmisék a héten:


Dec. 30. hétfő: 18:00
Dec. 31. kedd: 18:00: Hálaadás
Jan. 1. szerda: Újév, Szűz Mária, Isten anyja ünnepe 8:00; 18:00.

Január 1-től a hétköznapi szentmisék este 18:00 órakor kezdődnek (téli időszakban), a vasárnapi miserend változatlan: 8:00, 9:30, 18:00.

 

Csütörtökönként a szentmise után félórás Szentségimádás 19:00-ig.

 

A kedd esti mise után fél 7-kor a hónap 2. és 4. keddjén bibliaórát vezet Ákos atya a Boldogasszony Házban. Minden érdeklődőt szeretettel vár. Az első új alkalom január 14-én lesz.

  

Lelki készületet hirdetünk nagykilenceddel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra: 2020 januárjától 9 elsőpéntek van a szeptemberi kongresszusig. Arra hívjuk minden katolikus testvérünket, hogy végezzük el együtt a nagykilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz. Részletek itt.

 

Január 3-án, elsőpéntek, a Nagykilenced 1. alkalma.

 

A tavalyelőtt indult kezdeményezés folytatásaként január 4-én szombaton (egész nap) ismét lesz Háromkirályjárás Pannonhalmán - HÁZSZENTELÉSSEL egybekötve. A jelentkezéseket a pannonhalmi Kistemplomban a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon várjuk legkésőbb 2019. december 31-ig.

 

Január utolsó hétvégéjén a Házas Hétvége katolikus lelkiségi mozgalom lelkigyakorlatot szervez házaspároknak és atyáknak a Bencés Gimnázium Kollégiumában. A hétvége célja a házaspárok szempontjából, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és a jó Istenhez. Megerősödjön az elköteleződésük egymás felé, és egyre mélyebben átéljék a házasságukban rejlő sok-sok örömet és lehetőséget. Bővebb információ itt. Jelentkezni a szervezőknél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen lehet.

 

 

 

 

 

Krisztus Király Vasárnapja

 

Szentségimádási nap – a diákmisét követően az esti szentmiséig.

 

Ma 15:00-18:00 óra között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének pannonhalmi tagszervezete ingyenes ruha- és játékbörzét rendez a Boldogasszony Házban. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, és a börze kezdetekor örömmel fogadnak ruha- és játékfelajánlásokat.

 

November 30. szombat 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás - Adventi koszorú készítés lesz.

 

16:00 órától Info-Kuckó számítógépes tanfolyam következő alkalma a BA Házban.

 

17:30 GYERTYAGYÚJTÁS a Pannonhalmi Főapátság előtti téren.

A bencés szerzetesközösség szeretettel várja az ünnepelni vágyókat, hogy Hortobágyi T. Cirill főapát úrral közösen gyújtsuk meg az idei Advent első gyertyáját.

A Cantate Kamarakórus műsorát és a gyertyagyújtást követően forró pogácsával és teával, valamint a Pannonhalmi Szent Márton Borlovagrend felajánlásából forralt borral is kínálják az ünneplőket.

 

December 1-én, Advent első vasárnapján, az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyétA szentmisén a Cantate kórus énekel.

A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „Rorate” lesz, az utolsó dec. 23-án.

Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill.a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00.  

 

KARITÁSZ - ANGYALBATYU

7-14 éves korú magyar gyermekeknek, Kárpátaljára gyűjtünk cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak – december 8-ig: Játékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsöt. Gyűjtőpont: Pannonhalmi Főapátság Porta, naponta 0-24h-ig nyitva.

 

Köszönetet mondunk az Erzsébet napi élelmiszer adományokért!

Az Ovi hittanos gyermekek szüleinek és az oktatójuknak is köszönjük a felajánlásaikat!

Köszönetet mondunk az önkéntes tűzoltóknak, rokonaiknak, a Karitász önkénteseinek és mindazoknak, akik a templom környezetének rendbe tételén munkálkodtak!

 

Advent 4. vasárnapja

 

Délután a KALÁSZOS gyermekek kántálni mennek.

 

December 23-án hétfőn 5:50-kor az utolsó hajnali mise „Rorate” ebben az Adventben.

 

December 24. kedd Szenteste

9:00-12:00 Karácsonyi Matiné a Boldogasszony Házban!

15:30 Pásztorjáték (KALÁSZ)

16:00 Jézuskaváró szentmise
24:00 Éjféli szentmise


December 25. szerda Karácsony Szentmisék: 8:00 9:30 és este 18:00 órakor.

December 26. csütörtök Karácsony másnapja Szentmisék: 8:00 és este 18:00 órakor, utána Szentségimádás 19:00 óráig.

 

Szentmisék 12.27-01.01. között:


Dec. 27. péntek: 18:00
Dec. 28. szombat: 18:00
Dec. 29. vasárnap: Szent Család ünnepe, 8:00; 9:30 (családok megáldása); 18:00
Dec. 30. hétfő: 18:00
Dec. 31. kedd: 18:00: Hálaadás
Jan. 1. szerda: Újév, Szűz Mária, Isten anyja ünnepe 8:00; 18:00.

 

Miserend változás!

Január 1-től a hétköznapi szentmisék este 18:00 órakor kezdődnek (téli időszakban), a vasárnapi miserend változatlan: 8:00, 9:30, 18:00.

 

Januártól a kedd esti mise után fél 7-kor a hónap 2. és 4. keddjén bibliaórát vezet Ákos atya a Boldogasszony Házban. Minden érdeklődőt szeretettel vár.

 

Lelki készületet hirdetünk nagykilenceddel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra! 2020 januárjától 9 elsőpéntek van a szeptemberi kongresszusig.  Arra hívjuk minden katolikus testvérünket, hogy végezzük el együtt a nagykilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz. 

 

Évközi 33. vasárnap

SZEGÉNYEK VILÁGNAPJA

 

November 19-én, kedden Árpádházi Szent Erzsébet napjaÜnnepi szentmise Bakonybélben 17:30-kor15:30-kor indul Pannonhalma Főtérről az ingyenes autóbuszjárat azoknak, akik igényelték. A Karitász tagjai 12:30-kor indulnak a Főtérről.

 

November 23. szombat, 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony Házban.

 

November 24. Krisztus Király vasárnapja – Szentségimádási nap.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének pannonhalmi tagszervezete ingyenes ruha- és játékbörzét rendez 2019. november 24-én vasárnap 15:00 óra és 18:00 óra között a Boldogasszony Házban. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, és a börze kezdetekor örömmel fogadnak ruha- és játékfelajánlásokat. 

 

November 22-23-24-én a Pannonhalmi Karitász a győri TESCO hipermarket áruházban karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést szervez.

A templom bejáratánál elhelyezett dobozba, papírra felírva várjuk azon rászoruló családok adatait (név, cím, háztartás létszáma – ebből gyerek, kisbaba) akik örömmel elfogadnának karácsony előtt a gyűjtött élelmiszerekből összeállított csomagot.

Segítségüket, ajánlásaikat köszönjük!

 

December 1-én, Advent első vasárnapján, az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyétA szentmisén a Cantate kórus énekel. A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „Rorate” lesz, az utolsó dec. 23-án.  

 

KARITÁSZ – ANGYALBATYU

7-14 éves korú magyar gyermekeknek, Ukrajnába gyűjtünk cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak – december 8-igJátékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsötGyűjtő pont – ahová az adományokat kérjük leadni: Főapátság Főkapu portaszolgálat – 0-24h-ig nyitva.

 

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik adományaikkal, felajánlásaikkal vagy önkéntes munkájukkal hozzájárultak a templom környezetének fásításához!

 

 

Advent 3. vasárnapja

 

8:00-11:30-ig KALÁSZ vásár, délután a hagyományokat folytatva kántálás - betlehemezés.

16:30 a SZBI Pannoniada Kórusa és a CANTATE Kamarakórus közös karácsonyi koncertje

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „RORATE” lesz, az utolsó dec. 23-án.

Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill. a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00

Továbbra is hívunk és várunk mindenkit szeretettel csütörtökönként Szentségimádásra, a szokott időben 18:30-19.00-ig!

Hétköznapokon és vasárnap is, minden mise után van alkalom adventi szentgyónásra.

 

December 21-én, jövő szombaton 15:30 órától Karácsonyváró Jótékonysági Koncert a templomban.

A koncert ingyenes, de pénzadományokat elfogadunk, amit a betegségei miatt sok próbatételt kiálló Marcika, pannonhalmi óvodás kisfiú gyógykezelésére ajánlunk fel. A koncert után sütizésre és egy kis meleg teára várunk mindenkit a Boldogasszony Házba.

 

December 22. jövő héten, Advent IV. vasárnapján délután a KALÁSZOS gyermekek kántálni mennek.

  

December 24-én, kedden délelőtt 9 órától 12 óráig Karácsonyi Matiné. Filmvetítésre várjuk a gyerekeket a Boldogasszony Házban. Kérjük, hogy a hirdetőtáblán kihelyezett lapon jelezzék részvételi szándékukat az érdeklődő gyerekek számának és életkorának megadásával. A részletekről személyesen Hunyady Istvánnál lehet tájékozódni.

 

Köszönetet mondunk a Boldogasszony Karitász csoportnak és minden önkéntesnek, támogatónak, akik az „Adventi melegedő” és a Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” jótékonysági figyelemfelhívó akciója szervezésében és lebonyolításában részt vállaltak, munkájukkal vagy adományukkal hozzájárultak sikerességéhez. 340.000,- Ft gyűlt össze, melyet a Boldogasszony Karitász csoport jótékonysági céljaira fordítunk.

 

Évközi 32. vasárnap

 

November 11. Szent Márton napja

Emlékezzünk meg újra Pannonhalma védőszentjéről egy közös lampionos zarándokúttal!

16:30 Gyülekező a Szent Márton szobornál.

16:45 Rövid megemlékezés, majd indulás a Várhoz.

 

November 16. szombat, 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony Házban!

 

November 19-e Árpádházi Szent Erzsébet napját idén Bakonybélben ünnepli egyházközségünk. Ünnepi szentmise 17:30-kor.

15:30-kor indul Pannonhalma Főtérről az ingyenes autóbuszjárat, akik igényelték. Bővebb információ a hirdetőtáblánál!

A Karitász tagjainak indulás 12:30-kor, /kihelyezett ülést tartunk a programok előtt/!

 

Tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk Erzsébet napra! A felajánlani kívánt élelmiszereket a sekrestyében, vagy a plébánián délelőttönként lehet leadni. (November 17-ig)

 

November 24. Krisztus Király vasárnapja – templomunk Szentségimádási napja. Kérjük a kedves híveket, szíveskedjenek a hirdetőtáblánál kihelyezett lapon feliratkozni!

 

December 1-én, Advent első vasárnapján, az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyét. A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

A Pannonhalmi Karitász idén a TESCO áruházban nyerte el az Élelmiszerbank pályázatán a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtés lehetőséget, melyre November 22-23-24-én kerül sor.

 

Kérjük a kedves hívek ajánlását, jelezzék, ha tudnak rászorulókról (akár átmenetileg nehéz élethelyzetbe kerültek is), akik örömmel elfogadnának karácsonyi tartós élelmiszer csomagot! Ehhez kihelyeztünk egy dobozt, amelybe várjuk felírva: a rászoruló (család) nevét, lakcímét (település, utca, házszám), hány fős a háztartás, ebből a gyermekek száma, kisbaba van-e a családban (bébiétel adomány esetén). Köszönjük a segítségüket!

 

Advent 2. vasárnapja

 

Ma 10:30-12:00-ig a templomkertben „Adventi melegedő” – mindenkit szeretettel várunk!

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, RORATE” lesz, az utolsó dec. 23-án. Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill.

a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00

Továbbra is hívunk és várunk mindenkit szeretettel csütörtökönként Szentségimádásra, a szokott időben 18:30-19.00-ig!

Hétköznapokon és vasárnap is, minden mise után van alkalom adventi szentgyónásra.

 

A hagyományokat folytatva az idei évben is lesz lehetőség a kántáló gyermekek fogadására - december 15-én délután és december 22-én délután. Kérjük, hogy aki szívesen fogadná őket és osztozna velük az adventi készülődés örömében, a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon jelezze legkésőbb most a hétvégén. Köszönjük!

 

December 14-én szombaton 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás - vásárra készülődés a Boldogasszony Házban.

 

December 14-én szombaton 15:30-kor Győrben a Széchenyi téren adják elő az erdélyi Árvácskák a karácsonyi műsorukat - “A bárányok regéje” címmel. Mindenkit sok szeretettel várnak!!! Szabad hirdetni az ismerőseinknek és hívni másokat is, hogy minél nagyobb közönségük legyen!

 

December 15-én, Advent III. vasárnapján  8:00-12:00-ig KALÁSZ vásár, délután betlehemezés.

December 15-én 16:30 a SZBI Pannoniada Kórusa és a CANTATE Kamarakórus közös karácsonyi koncertje.

 

December 21-én a pannonhalmi kistemplomban 15:30-kor Karácsonyváró jótékonysági koncert. A koncert ingyenes, de pénzadományokat elfogadunk, amit a betegségei miatt sok próbatételt kiálló Marcika, pannonhalmi óvodás kisfiú gyógykezelésére ajánlunk fel. A koncert után sütizésre és egy kis meleg teára várunk mindenkit a Boldogasszony Házba.

 

December 24-én, kedden délelőtt 9 órától 12 óráig  Karácsonyi Matiné 

Egyházközségünk idén is felajánlja Szenteste délelőttjén a gyermekek alkalomhoz illő szórakoztatását, hogy a szülők könnyebben tudjanak az estére készülődni. Filmvetítésre várjuk a gyerekeket a Boldogasszony Házban. Kérjük, hogy a családok a hátsó hirdetőtáblán kihelyezett lapon jelezzék részvételi szándékukat az érdeklődő gyerekek számának és életkorának megadásával. A részletekről személyesen Hunyady Istvánnál lehet tájékozódni. Szeretettel várunk mindenkit!

 

December 26. 13:30 és 15:30 KARÁCSONYI ORGONAHANGVERSENY Pannonhalmi Főapátság, Szent Márton-bazilika Fellépő: Kiss Zsolt orgonaművész  Jegyrendelésről és további információ a plakáton.

Évközi 31. vasárnap

 

November 4-én, hétfőn készülődés a Márton napra. Közös lampionkészítés a Művelődési Házban!

 

November 9-én, szombaton KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony Házban. Márton napra készülődés lesz.

 

November 11. Szent Márton napja. Emlékezzünk meg újra Pannonhalma védőszentjéről egy közös lampionos zarándokúttal!

16.30 Gyülekező a Szent Márton szobornál.

16.45 Rövid megemlékezés, majd indulás a Várhoz.

 

November 19-e Árpádházi Szent Erzsébet napját idén Bakonybélben ünnepli egyházközségünk.

Ünnepi szentmise 18:00-kor.

16:00-kor Pannonhalma Főtérről ingyenesen igénybe vehető autóbuszjárat indul. Jelentkezés, feliratkozás a hirdetőtáblánál!

 

Tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk Erzsébet napra.

A felajánlani kívánt élelmiszereket a sekrestyében, vagy a plébánián délelőttönként lehet leadni. (November 4-17-ig)

 

November 24. Krisztus Király vasárnapja templomunk Szentségimádási napja.

Kérjük a kedves híveket, szíveskedjenek a hirdetőtáblánál kihelyezett lapon feliratkozni!

 

Advent 1. vasárnapja

 

Az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyét egyházközségünknek. A szentmisén a Cantate kórus énekel.

A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „Rorate” lesz, az utolsó dec. 23-án. Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton. A vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00 órakor.

 

December 7. szombat Városi karácsony a Főtéren Karitász - „Egymillió csillag a szegényekért” figyelemfelhívó akciója a standoknál. 

 

December 8. jövő héten Advent II. vasárnapján Adventi melegedő” 10:30-tól 12:00-ig a templomkertben.

Kötetlen együttlét vadpörkölttel, forralt borral, rumos teával és süteményekkel, melynek bevételét a Boldogasszony Karitasz csoport jótékonysági céljaira fordítjuk.

 

KARITÁSZ - ANGYALBATYU

7-14 éves korú magyar gyermekeknek, Kárpátaljára gyűjtünk cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak – december 8-ig: Játékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsöt. Gyűjtőpont: Pannonhalmi Főapátság Porta, naponta 0-24h-ig nyitva.

 

A hagyományokat folytatva az idei évben is lesz lehetőség a kántáló gyermekek fogadására - december 15-én délután és december 22-én délután. Kérjük, hogy aki szívesen fogadná őket és osztozna velük az adventi készülődés örömében, a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon jelezze legkésőbb 2019. december 8-ig. Köszönjük!" 

 

Köszönetet mondunk minden önkéntes segítőnek, aki a múlt hétvégén az Élelmiszerbankos pályázat keretében a TESCO-ban a Pannonhalmi Karitász által megvalósított karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésben részt vettek.

Együttműködésünk eredményeként 1943 kg élelmiszert gyűjtöttünk össze. Csak Pannonhalmán eddig 38 otthonba adhattunk ebből.

Évközi 30. vasárnap

 

November 1. péntek Mindenszentek, főünnep. Szentmise 18.00 órakor

Elsőpénteki beteglátogatás – kérésre.

 

November 2. szombat Halottak napja

9:00-kor a temetőben szentmise elhunyt szeretteinkért és az új sírok megáldása.

16:00-kor a Tóthegyi keresztnél halottak napi közös imádság. Szeretettel várjuk a tóthegyieket és minden kedves pannonhalmi hívőt!

18:00-kor szentmise a templomban, vasárnapi előesti mise.

 

November 11. Szent Márton napja

Emlékezzünk meg újra Pannonhalma védőszentjéről egy közös lampionos zarándokúttal

16.30 Gyülekező a Szent Márton szobornál.

16.45 Rövid megemlékezés, majd indulás a Várhoz.

November 4-én, előtte egy héttel, hétfőn, közös lampionkészítés a Művelődési Házban!

 

November 19-e Árpádházi Szent Erzsébet napját idén Bakonybélben ünnepli egyházközségünk.

Ünnepi szentmise 18:00-kor. 16:00-kor Pannonhalma Főtérről ingyenesen igénybe vehető autóbuszjárat indul. Jelentkezés, feliratkozás a hirdetőtáblánál!

 

November 24. Krisztus Király vasárnapja – templomunk Szentségimádási napja. Kérjük a kedves híveket, szíveskedjenek a hirdetőtáblánál kihelyezett lapon feliratkozni!