Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Lejárt hírek

Ezen az oldalon a lejárt, régi hírek gyűjteményét olvasgathatod.

ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

 

Szeptember 1-től az esti szentmisék 18:00 órakor kezdődnek.

 

Augusztus 31-én, hétfőn az Igeliturgia még este 19:00-kor kezdődik, utána imádság.

 

Szeptember 1. kedd 20:00 a nyári szünet utáni első Bibliaóra Ákos atyával. A hónap első és harmadik kedd estéjén 20:00 órától, a 2. és 4. kedden pedig az esti szentmisét követően, kb. 18:45-től, a plébánián. Általában a következő vasárnapi evangéliumot olvassuk, keressük, miként szólít meg minket mindennapi életünkre, majd imádsággal fejezzük be. Az alkalmak nem egymásra épülnek, nyitottak, bárki becsatlakozhat akár egy alkalomra is!

 

Szeptember 3-án elsőcsütörtök. Szentmise 18:00 órakor, utána Szentségimádás.

 

Szeptember 4-én elsőpéntek. Beteglátogatás, kérésre.

 

Szeptember 5-én, szombaton +Kelemen Józsefné, szül.: Boros Vas Piroska temetése. 14:15-kor engesztelő gyászmise, 15:00-kor temetése.

 

Jövő vasárnap, szeptember 6-án, a 9:30-as diákmisén Veni Sancte tanévnyitó minden diák részére. Iskolatáska áldás.

 

2020. szeptember 6-án lesz 24 éve, hogy Szent II. János Pál pápa ellátogatott Pannonhalmára. Emlékezzünk közösen a szent pápa látogatására jövő vasárnap, 2020. szeptember 6-án, este 7 órakor, a 6 órás szentmise után a pápakeresztnél. Várunk szeretettel mindenkit!

 

Szeptember első hétfőjétől (09.07.) a Szent Mónika imaóra a nyári szünet után újra indul. Szeretettel várunk új tagokat is minden hétfőn délelőtt 10 órakor. 

 

 

ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP

 

Augusztus 27-én csütörtökön 18:00-kor krizmaszentelési szentmise az Apátságban, a Bazilika felszentelésének évfordulója ünnepnapján. Az idén a járványhelyzet miatt elmaradt krizmaszentelés lesz megtatva. Szeretettel várjuk a területi Apátság egyházközségeinek a híveit a közös ünneplésre. A kistemplomban nem lesz aznap szentmise.

 

Augusztus 29-én, szombaton +Smeller Mária temetése. 14:15-kor engesztelő gyászmise, 15:00-kor temetése.

 

Augusztus 29-én, szombaton, 16:00 órától az Info-kuckó számítógépes tanfolyam következő alkalma a Boldogasszony házban.

 

Szeptember 1.-től átállunk az esti 18:00 órás szentmise kezdési időpontra.

 

Szeptember 1. kedden, 9:00-kor Veni Sancte tanévnyitó a SZBI diákjai számára a templomban.

 

Szeptember 1. kedd 20:00 a nyári szünet utáni első Bibliaóra Ákos atyával. A hónap első és harmadik kedd estéjén 20:00 órától, a 2. és 4. kedden pedig az esti szentmisét követően, kb. 18:45-től, a plébánián. Általában a következő vasárnapi evangéliumot olvassuk, keressük, miként szólít meg minket mindennapi életünkre, majd imádsággal fejezzük be. Az alkalmak nem egymásra épülnek, nyitottak, bárki becsatlakozhat akár egy alkalomra is!

 

Szeptember első hétfőjétől (09.07.) a Szent Mónika imaóra a nyári szünet után újra indul. Szeretettel várunk új tagokat is minden hétfőn délelőtt 10 órakor. 

 

Köszönetet mondunk minden önkéntesnek, akik a Pálos busz felügyeletében részt vállaltak, valamint önkéntes munkájukkal, részvételükkel hozzájárultak az augusztus 20.-i szentmise méltó megünnepléséhez.

 

 

ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Jövő héten, július 20-24-ig Karitász és Családsegítő közös Nyári napközis tábora.

 

Július 24-én pénteken 9:00 órától lekvár befőzés, süti sütés a Boldogasszony házban a Magyar Falu program keretében. Várjuk a táborozó gyermekek szüleit, anyukákat és mindazokat, akik szívesen részt vesznek ebben!

 

Július 25-én, szombaton 16:00-tól az Info-kuckó számítógépes tanfolyam következő alkalma a Boldogasszony házban.

 

július 27-augusztus 1-ig KALÁSZ tábor. Aki tartós élelmiszerrel, gyümölccsel vagy bármely más módon támogatná a táborozó gyermekeket, jövő vasárnap július 26-án, 17:00-18:00 között fogadjuk a Boldogasszony Házban.

Minden támogatást köszönünk, a táborra Isten áldását kérjük!

 

Augusztus 17 – 28. között munkanapokon gyermekfelügyelet -kölyöktábor- a Boldogasszony-házban. Jelentkezni a részvételre és segítőnek hátul a Hirdetőtáblánál lehet.

 

Augusztus 6-10. Bodajkon HEGY Keresztény Gólyatábor mindazoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat.

 

ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

 

Augusztus 19. és 20-án, szerdán és csütörtökön Pálos buszrendtörténeti vándorkiállítás tekinthető meg a templombástya oldalánál. Interaktív tárlat, amely a magyar pálos történelem örökségeit mutatja be az evangéliumi nyolc boldogságmondásokra felfűzve. A busz felügyeletére várjuk az előzetesen jelentkezett önkénteseket!

 

Augusztus 20. Államalapító Szent István király napi ünnepi szentmise 11:00-kor, jó idő esetén a Szabadság téri Ligetben. Igét hirdet: Mátyás János Mihály pálos atya. (Este nem lesz szentmise.)

 

Az Apátság ünnepi programkínálata megtekinthető a pannonhalmifoapatsag.hu oldalon.

 

Augusztus 27-én csütörtökön 18:00-kor krizmaszentelési szentmise az Apátságban a Bazilika felszentelésének évfordulója ünnepnapján. Az idén a járványhelyzet miatt elmaradt krizmaszentelés lesz megtatva. Szeretettel várjuk a híveket a közös ünneplésre. A kistemplomban nem lesz aznap szentmise.

 

Miserend változás! Szeptember 1.-től átállunk az esti 18:00 órás szentmise kezdési időpontra.

 

 

 

ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Vasárnap a 9:30-as szentmise +Szabóné Pimpedli Hajnalka lelki üdvéért lesz. Temetése július 13-án hétfőn, 17:00 órakor lesz Győrasszonyfán.

 

Július 14-én, kedden 16:00-kor +özv. Vörös Józsefné temetése. 15:00-kor engesztelő gyászmise a templomban.

 

Július 15-én, szerdán 15:00-kor +Fehér Lajosné hamvasztás utáni búcsúztatása a temetőben. Gyászmise nem lesz.

 

Kölyöktábor: 2020. augusztus 17-18-19-én, az óvoda zárva tartási ideje alatt idén is tervezzük a gyermekfelügyeletet óvodás és kisiskolás (max. negyedik osztályos) korú gyermekeknek a Boldogasszony-házban. Azon szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik kisgyermekük elhelyezését nem tudják megoldani. Amennyiben igény van rá, a következő héten, augusztus 24-28 között is biztosítjuk a gyermekfoglalkoztatást. A térítési díj: 1000 Ft/nap/gyermek. Jelentkezni hátul a hirdetőtáblánál lehet. A gyermekfelügyeletre segítőket is várunk, felnőtteket és középiskolás gyermekeket – egy-egy napra. A középiskolásoknak igazolni tudjuk az itt töltött órákat (az Iskolai Közösségi Szolgálat – IKSZ – teljesítéséhez). Jelentkezni a templomi hirdetőtáblánál lehet.

 

 

 

 

ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

 

Ma, 11:00-kor 7 fiatal bérmálása templomunkban.

 

A Kölyöktáborra (08.17-28. között munkanapokon) a jelentkezési határidő ma este 20:00 óra. A hirdetőtáblánál a lapon kérjük a jelentkező gyermekeknél jelölni (x) a részvétel napját is!

 

Augusztus 12-én, szerdán 16:00-kor +özv. Lichtenhammer Mátyásné, szül. Máj Rozália hamvasztás utáni búcsúztatója a pannonhalmi temetőben. Előtte 15:00-kor engesztelő szentmise a templomban.

 

Augusztus 19-20.-án Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás érkezik Pannonhalmára a templombástya oldalához. Interaktív tárlat, amely a magyar pálos történelem örökségeit mutatja be az evangéliumi nyolc boldogságmondásokra felfűzve. A busz felügyeletére várjuk az előzetesen jelentkezett önkénteseket!

 

Augusztus 20. Államalapító Szent István király napi ünnepi szentmise 11:00-kor, jó idő esetén a Szabadság téri Ligetben. Igét hirdet: Mátyás János Mihály pálos atya.

 

Augusztus 22. 10:00-18:00h Hegyeshalmi Lelkinap a Stettni tónálPlakát itt, programleírás itt.

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ-ost szeptember 12-én délután 3 órakor a Boldogasszony Háznál. A részvételi szándékot kérjük, hogy jelezzétek valamelyik KALÁSZ-os felnőtt felé. Köszönjük.

 

 

 

ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

 

Péter-fillér gyűjtés

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Jövő szombaton, július 11 –én Szent Benedek atyánk, Európa védőszentje (főünnep). Az ünnepi szentmise a Bazilikában 10:00 órakor kezdődik.

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ tagot szeptember 12-én délután 3 órakor a Boldogasszony Házhoz. A részvételi szándékot kérjük, hogy jelezzétek valamelyik KALÁSZ-os felnőtt felé. Köszönjük.

 

Szeptember 14-15.-én a Karitász önkéntesei és az egyházközségi Képviselőtestület tagjai részére 2 napos pécsi jutalomkirándulást hirdetünk. Jelentkezési lap a hirdetőtáblánál.

 

 

ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

 

Augusztus 7-én elsőpéntek, beteglátogatás kérésre.

 

Jövő vasárnap, augusztus 9-én 11:00-kor 7 fiatal bérmálása templomunkban.

 

A Kölyöktáborra (08.17-28. között munkanapokon) a jelentkezési határidő augusztus 9. vasárnap este 20:00 óra. A hirdetőtáblánál a lapon kérjük a jelentkező gyermekeknél jelölni (x) a részvétel napját is!

 

Augusztus 22. 10:00-18:00h Hegyeshalmi Lelkinap a Stettni tónál. Plakát itt, programleírás itt.

 

Augusztus 20. Államalapító Szent István király napi ünnepi szentmise 11:00-kor, jó idő esetén a Szabadság téri Ligetben.

 

 

Évközi 13. vasárnap

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Július 3-án, pénteken 16:00 -kor lesz +Lencse Dezsőné szül. Szaló Katalin temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz.

 

Elsőpéntek lesz – beteglátogatás, kérésre.

 

Jövő vasárnap, július 5-én Péter-fillér gyűjtés.

 

Az augusztusban hozzánk érkező Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás felügyeletére önkéntesek jelentkezését, feliratkozását várjuk a hirdetőtáblánál kihelyezett Jelentkezési lapon!

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ-ost szeptember 12-én délután 3 órakor a Boldogasszony Háznál. A részvételi szándékot kérjük, hogy jelezzétek valamelyik KALÁSZ-os felnőtt felé. Köszönjük.
 

 

 

ÉVKÖZI 17. VASÁRNAP

 

A héten, július 27-augusztus 1-ig KALÁSZ tábor.

Július 26-án, ma vasárnap este 17:00-18:00 között fogadjuk a táborozó gyermekek részére felajánlott tartós élelmiszer, gyümölcs és egyéb adományokat a Boldogasszony Házban. Minden támogatást köszönünk, a táborra Isten áldását kérjük!

 

Augusztus 17 – 28. között munkanapokon gyermekfelügyelet -Kölyöktábor- a Boldogasszony-házban. Jelentkezni a részvételre és segítőnek hátul a Hirdetőtáblánál lehet.

 

A plébánia Magyar Falu Program 2020 támogatásra beadott pályázati kérelme megfelelt a felhívásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, azonban a rendelkezésre álló forrás kimerült, ezért támogatási kérelmünk tartaléklistára került.

 

Évközi 12. vasárnap

 

A 9:30-as szentmisén tanévzáró TeDeum a diákoknak.

 

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a múlt heti Úrnapi szentmise, búcsúztató és agapé előkészületeiben, szervezésében és lebonyolításában részt vettek, munkájukkal, adományaikkal és jelenlétükkel emelték az ünnep fényét.

 

Augusztusban ismét Kölyöktábor lehetőség a Boldogasszony Házban! Min.10-12 fő gyermek jelentkezése esetén az időpont tekintetében 2 variációban gondolkodunk: Aug. 10-19. között (8 munkanap), vagy Aug. 17-18-19. és 24-28. között (8 munkanap) Bővebb információ és jelentkezés július elején!

 

Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás érkezik Pannonhalmára augusztus 19-20.-án a templombástya oldalához. Interaktív tárlat, amely a magyar pálos történelem örökségeit mutatja be az evangéliumi nyolc boldogságmondásokra felfűzve. A kiállítás nyitvatartási idejére (10-19h) 1,5 órás időtartamokra beosztva 1-1 fő felügyeletet vállaló önkéntesek jelentkezését várjuk a hirdetőtáblánál kihelyezett Jelentkezési lapon!