Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Lejárt hírek

Ezen az oldalon a lejárt, régi hírek gyűjteményét olvasgathatod.

Évközi 13. vasárnap

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Július 3-án, pénteken 16:00 -kor lesz +Lencse Dezsőné szül. Szaló Katalin temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz.

 

Elsőpéntek lesz – beteglátogatás, kérésre.

 

Jövő vasárnap, július 5-én Péter-fillér gyűjtés.

 

Az augusztusban hozzánk érkező Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás felügyeletére önkéntesek jelentkezését, feliratkozását várjuk a hirdetőtáblánál kihelyezett Jelentkezési lapon!

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ-ost szeptember 12-én délután 3 órakor a Boldogasszony Háznál. A részvételi szándékot kérjük, hogy jelezzétek valamelyik KALÁSZ-os felnőtt felé. Köszönjük.
 

 

Évközi 12. vasárnap

 

A 9:30-as szentmisén tanévzáró TeDeum a diákoknak.

 

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a múlt heti Úrnapi szentmise, búcsúztató és agapé előkészületeiben, szervezésében és lebonyolításában részt vettek, munkájukkal, adományaikkal és jelenlétükkel emelték az ünnep fényét.

 

Augusztusban ismét Kölyöktábor lehetőség a Boldogasszony Házban! Min.10-12 fő gyermek jelentkezése esetén az időpont tekintetében 2 variációban gondolkodunk: Aug. 10-19. között (8 munkanap), vagy Aug. 17-18-19. és 24-28. között (8 munkanap) Bővebb információ és jelentkezés július elején!

 

Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás érkezik Pannonhalmára augusztus 19-20.-án a templombástya oldalához. Interaktív tárlat, amely a magyar pálos történelem örökségeit mutatja be az evangéliumi nyolc boldogságmondásokra felfűzve. A kiállítás nyitvatartási idejére (10-19h) 1,5 órás időtartamokra beosztva 1-1 fő felügyeletet vállaló önkéntesek jelentkezését várjuk a hirdetőtáblánál kihelyezett Jelentkezési lapon!

 

Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 54. világnapjára itt.

Krisztus szent teste és vére, Úrnapja

 

Vasárnap este 18:00-kor kezdődik a szentmise, utána körmenet és agapé.

 

Június 18-án, csütörtökön +Tringer Márton temetése 14:00 órakor a pannonhalmi temetőben. Engesztelő gyászmise 13:15-kor a kistemplomban.

 

Augusztusban ismét Kölyöktábor lehetőség a Boldogasszony Házban! Min.10-12 fő gyermek jelentkezése esetén az időpont tekintetében 2 variációban gondolkodunk:

Aug. 10-19. között (8 munkanap), vagy Aug. 17-18-19. és 24-28. között (8 munkanapBővebb információ és jelentkezés július elején!

 

Augusztus 19-20.-án Pálos busz – rendtörténeti vándorkiállítás érkezik Pannonhalmára  a templombástya oldalához. 

Interaktív tárlat, amely a magyar pálos történelem örökségeit mutatja be az evangéliumi nyolc boldogságmondásokra felfűzve.

A kiállítás nyitvatartási idejére (10-19h) 1,5 órás időtartamokra beosztva 1-1 fő felügyeletet vállaló önkéntesek jelentkezését várjuk a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon!

 

Húsvét 6. vasárnapja

 

A 9:30-as szentmisén Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének ünnepélyes elhelyezése templomunkban.

 

A járványügyi rendelkezések betartásával visszaálltunk a nyári időszámítás szerinti miserendre:

 

A szentmisék minden nap este 19:00 órakor kezdődnek.

Hétfőn 19:00-tól Igeliturgia, utána imádság

Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás 20:00-ig.

Amíg járványügyi korlátozások érvényben vannak, ezeket online is közvetítjük a szombat esti és a vasárnapi diákmisék mellett.

 

Május a Szűzanya hónapja.

Az elmúlt évek gyakorlatát követve a szombat esti szentmisék után ünnepélyes Lorettói litánia. (online is közvetítve)

 

Vasárnap a szokott miserend: 08:00, 9:30 (online is közvetítve) és este 19:00, utána Öröm útja a Húsvéti időben.

 

Horváth Endre egykori polgármester temetése 2020.május 22-én, pénteken 14 órakor lesz a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise 13.15 órakor a kistemplomban.

 

Május 22-én, pénteken 16 órakor lesz + Nagy János temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise 15:15-kor a kistemplomban.

 

Szentháromság vasárnapja

 

Hétfőn 19:00-kor Igeliturgia, utána imádság lelkipásztorainkért, a bencés szerzetesközösségért, egyházközségünk lelki megújulásáért.

 

Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás kb. 20:00-ig. (online is közvetítve)

 

 

Június 13-án, szombaton a NEK előkészület következő állomásaként bekapcsolódunk ismét egy közös, világméretű szentségimádásba. Az esti 19 órás szentmise után kb. egyórás ünnepélyes szentségimádásra hívunk mindenkit.

 

Jövő hét vasárnap, június 14-én, ÚrnapjaSzentmisék: 08:00, 9:30 (online is közvetítve), az esti szentmise egy órával előbb, 18:00-kor kezdődik, utána körmenetet tartunk a szokott útvonalon. 

A körmeneten résztvevőket a plébánia udvarán egy kis agapéval szeretettel várjuk! Az egyházközség nevében Gergő atyától búcsúzunk.

 

A Családok a családokért (CSaCsa) közössége partnereként a Pannonhalmi Karitász támogatást juttatott el a járványhelyzet miatt még nehezebb helyzetbe került családoknak, gyereküket egyedül nevelő édesanyáknak.

A felajánló családok nagylelkű, önzetlen anyagi támogatásából négy rászoruló család részesült „családi pótlék” kiegészítésben.

 

„Egyél jót! – Tegyél jót!” szlogennel a Főapátság konyhája és a Szent Jakab Ház karöltve elindította ebédházhozszállítási szolgáltatását. Érdeklődni lehet Gallai (Schaub) Zsuzsánál. Bővebb információ itt és itt.

Heti menü itt.

Pünkösd, A Szentlélek kiáradásának ünnepe

 

A Főapátság Boldogasszony kápolnájában májusi litánia este 18:00-kor kezdődik. (Még két alkalommal lesz idén: május 30. szombat és 31. vasárnap.)

 

Pünkösdhétfőn az ünnepi szentmise 9:30-kor. Este nem lesz szentmise.

 

Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás 20:00-ig. (online is közvetítve)

 

Jövő vasárnap, a Szentháromság vasárnapja, a szokott miserend: 08:00, 9:30 (online is közvetítve) és este 19:00.

 

Június 2-án, kedden 20:00-kor Bibliaóra Ákos atyával a Plébánián.

 

Június 4-én, csütörtökön 15:00-kor lesz +Steczina József temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz.

 

Június 4-én, csütörtökön a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felhívására csatlakozunk a Trianon 100 megemlékezéshez oly módon, hogy 16:30-kor megszólaltatva a harangokat templomukban kérnénk a város lakosságát méltó, ám de csendes emlékezésre.

 

Két hét múlva, június 13-án, Úrnapja szombatján a NEK előkészület következő állomásaként bekapcsolódunk ismét egy közös, világméretű szentségimádásba. Az esti 19 órás szentmise után kb. egyórás ünnepélyes szentségimádásra hívunk mindenkit. A járványügyi helyzetre való tekintettel most otthonról is be lehet kapcsolódni az imádságba, és helyszínként lehet regisztrálni magánházakat (irányítószám és település megadásával). aki nem tud templomi szentségimádáshoz csatlakozni, regisztráljon az „Otthonról csatlakozom” gomb segítségével.

 

Két hét múlva, június 14-én, vasárnap Úrnapja. Az esti szentmise egy órával előbb, 18:00-kor kezdődik majd, utána körmenetet tartunk a szokott útvonalon.

 

Húsvét 5. vasárnapja

 

Az esti 19:00 órás szentmise után az Öröm útja stációit járjuk.

 

A járványügyi rendelkezések betartásával visszaálltunk a nyári időszámítás szerinti miserendre:

 

A szentmisék minden nap este 19:00-kor kezdődnek.

 

Hétfőn 19:00-tól Igeliturgia, utána imádság 

Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás 20:00-ig.

/Amíg járványügyi korlátozások érvényben vannak, ezeket online is közvetítjük a szombat esti és a vasárnapi diákmisék mellett./

 

Május a Szűzanya hónapja. Az elmúlt évek gyakorlatát követve a szombat esti szentmisék után ünnepélyes Lorettói litánia. (Online is közvetítve)

 

Vasárnap a szokott miserend: 08:00, 9:30 (online is közvetítve) és este 19:00, utána Öröm útja a Húsvéti időben.

 

 

Via LucisÖröm útja – Fény útja: Ákos atya kisfilmje, ahol ikonok segítségével elmélkedhetjük végig a Feltámadottal való találkozásokat.

 

Május 11-én, hétfőn 16 órakor lesz +Kincses József temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise 15:15-kor a kistemplomban.

 

Vallásközi párbeszéd pápai tanácsa felhívása: Imanap az emberiségért

Május 14. csütörtökre imanapot hirdettek a koronavírus által okozott világjárvány megszűnéséért. Imádsággal, böjttel, jócselekedetekkel csatlakozzunk ehhez a világméretű kezdeményezéshez. Bővebb információ itt.

 

Május 15-én, pénteken 16 órakor lesz +Farkas László temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise 15:15-kor a kistemplomban.

 

Jövő vasárnap, május 17-én, a 9:30-as szentmisén Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének ünnepélyes elhelyezése templomunkban. Születésének 100. évfordulója alkalmából lett az időpont kiválasztva. Főcelebráns: Cirill főapát úr.

Urunk Mennybemenetele

 

A járványügyi rendelkezések betartásával visszaálltunk a nyári időszámítás szerinti miserendre:

A szentmisék minden nap este 19:00 órakor kezdődnek.

Hétfőn 19:00 órától Igeliturgia, utána imádság

Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás 20:00 óráig.

/Amíg járványügyi korlátozások érvényben vannak, ezeket online is közvetítjük./

A jövő heti szombat esti szentmise után lesz idén az utolsó májusi ünnepélyes Lorettói litánia. (online is közvetítve)

Vasárnap a szokott miserend: 08:00, 9:30 (online is közvetítve) és este 19:00, utána idén az utolsó alkalommal az Öröm útja.

 

Május 28-án csütörtökön 17:00 órakor +Horváth Jánosné temetése lesz a pannonhalmi temetőben. Előtte engesztelő szentmise 16:15-kor a kistemplomban.

 

Május 30-án szombaton 16:00 órától az Info-Kuckó számítógépes tanfolyam következő alkalma ÚJRA a Boldogasszony Házban! Irodai programok tematikával.

 

Jövő vasárnap, május 31-én PÜNKÖSD, a Szentlélek kiáradásának ünnepe.

 Húsvét 4. vasárnapja

 

Május elsejétől a nyári időszámításra állunk át.

Este 18:00 óra helyett 19:00-tól lesznek a szentmisék. 

Cirill főapát úr legutóbbi körlevele a nyilvános szentmisékkel kapcsolatban itt olvasható.

 

Május a Szűzanya hónapja. Az elmúlt évek gyakorlatát követve a szombat esti szentmisék után ünnepélyes Lorettói litániát mondunk. Az idei első litánia 05.02. szombaton lesz. Online újranézhető.

 

A templom naponta esténként 17:00-től nyitva van.

 

Via Lucis – Öröm útja – Fény útja  Ákos atya kisfilmjének a linkje, ahol ikonok segítségével elmélkedhetjük végig a Feltámadottal való találkozásokat.

 

Május 7-én, csütörtökön 16 órakor lesz +Horváth Lászlóné, szül. Polgár Éva temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz.

 

Május 17-én vasárnap a 9:30-as szentmisén Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének ünnepélyes elhelyezése templomunkban. Születésének 100. évfordulója alkalmából lett az időpont kiválasztva.

Főcelebráns: Cirill főapát úr.

 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a járványhelyzet miatt elhalasztásra kerül, 2021. szeptemberre.

 

Kérjük, adója 1%-a felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett szolgálatát!

 

A szentmisék, litániák online követhetők a plébánia facebook oldalán, itt.