Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Lejárt hírek

Ezen az oldalon a lejárt, régi hírek gyűjteményét olvasgathatod.

Évközi 25. vasárnap

 

Tápi Plébánia hirdetése:

 Most vasárnap, szeptember 24-én 17 órakor gitáros dicsőítésre hívnak mindenkit, a Tápi Szentháromság Plébánia Közösségi Házába! Plakát a mellékletben!

 

Heti rendszeres miserendünk – minden nap, este 18 órától:

 

  • hétfőnként, az esti Igeliturgia után a hivatásokért imádkozunk
  • keddenként Taizé-i mise, az alapító Roger testvér gondolataival
  • csütörtökönként, a mise után fél órás szentségimádást tartunk (ének, csend, gondolatok).

  

Szeptember 25-én, hétfőn, 15 órakor +Varga Zoltán Józsefné, szül.: Dániel Éva temetése.

 

Szeptember 28-án, csütörtökön 13 órakor +Farkas Zoltánné, szül.: Knipper Klára temetése. Gyászmise 12.15-kor a templomban.

 

Szeptember 29-én, pénteken 15 órakor +Roll Tibor temetése.

 

Szeptember 30-án szombaton MÉCS lelki nap keretében  Böjte Csaba testvér Pannonhalmán .

  A részvétel regisztrációhoz kötött. Mindenki, aki szeretne részt venni az előadásokon, programokon,regisztráljon! (Akik korábban már e-mailben jelentkeztek, kérjük, ők is töltsék ki!)  Itt lehet jelezni az ebéd igényt is, 1.900,-Ft/ fő áron, melyet 09.25-ig kérnek a megadott számlaszámra elutalni! 

 

Október 1. vasárnap a 9.30-as diákmisén Hálaadás a Termésért. Köszönettel fogadunk gyümölcsöt, zöldséget, lekvárt vagy befőttet hozzájárulásként a hálaadáshoz! Az adományokat utána a Karitásznak átadjuk, a rászorulóknak kiosztásra.

 

12 – 15 óráig Teremtésvédelmi imádság + Szentségimádás lesz a templomban. Az egész világot átívelő imaátadás, a teremtés hetének ünnepe alkalmából.

 

A Szűzanya hónapjában minden vasárnap, az esti szentmisék után ünnepélyes rózsafüzér imádságot tartunk, ezzel is köszöntve égi Édesanyánkat!

 

Október 7. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó.

 

Október 7-én, szombaton, délután 2 órás indulással - jó idő esetén - reptérlátogatással egybekötött biciklitúrát szervez a KALÁSZ!

 

 

A Pannonhalma Városi Könyvtár programkínálata

 

Pannonhalma Porta programkínálata

 

Orgonahangverseny a zene világnapja alkalmából - szeptember 29. péntek 19 órakor a Bazilikában.

 

 

A Boldogasszony Ház teraszának térkövezése megkezdődött, a befejezéshez támogatást elfogadunk!

 

 

 

Évközi 24. vasárnap

 

A szentmiséken már az Új misekönyv szerint mondjuk a dialógusokat. A padokra tettünk ki ehhez segédlapokat. A római misekönyvhöz igazították néhány helyen a magyar szöveget.

 

Szeptember 18-án, hétfőn 17 órakor +Csóka János temetése.

 

Szeptember 23-án 15 órakor Kalász foglalkozás a Boldogasszony Házban!

 

Minden szombaton este 7-kor az Ifisek találkozása a Boldogasszony Házban! Középiskolásoknak és hallgatóknak: közösségépítés, társasjátékok, beszélgetések - hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és Istenhez.

 

Szeptember 30-án szombaton MÉCS lelki nap keretében  Böjte Csaba testvér Pannonhalmán .

  A részvétel regisztrációhoz kötött. Mindenki, aki szeretne részt venni az előadásokon, programokon,regisztráljon! (Akik korábban már e-mailben jelentkeztek, kérjük, ők is töltsék ki!)  Itt lehet jelezni az ebéd igényt is, 1.900,-Ft/ fő áron, melyet 09.25-ig kérnek a megadott számlaszámra elutalni! 

 

Október 7. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó.

 

A Boldogasszony Ház teraszának térkövezése megkezdődött, a befejezéshez támogatást elfogadunk!

 

Évközi 19. vasárnap

 

Augusztus 15. kedd, Nagyboldogasszony főünnepe. Mindenkit hívunk az este 7 órás, orgonás szentmisére!

 

Augusztus 19-én, szombaton a pannonhalmi városi Szent István nap rendezvényen, a Fő téren 17:30-tól, nyitó programként fellép a Murci Néptáncegyüttes a "Kit válasszak?" c. színpadi előadásukkal.

 

Augusztus 20. jövő vasárnap Szent István király főünnepe. NEM lesz 8 órakor mise – mindenkit várunk a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisére a Ligetbe! (esőhelyszín a templom)

 

Az Apátság ünnepi programkínálata ITT olvasható.

 

Szeptember 2-án, szombat estétől, másnap vasárnap délig, a Shalom Közösségből lesznek nálunk látogatóban!

Szombat este az Ifi Közösségben már találkozhatnak a fiatalok a misszionáriusokkal, akik beszélgetéssel, tanúságtétellel és egy meglepetéssel is készülnek számukra!

A diákmisén  Shalomos zenei szolgálat lesz.

8-12 óráig Ikon- és Könyvvásárt tartanak, brazil édes és sós csemegékkel!

 

Legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász országos központja idén is támogatja a rászoruló  gyermekek iskolakezdését. A Pannonhalmi Karitász ISKOLAI TANSZERGYŰJTÉSt hirdet helyi rászoruló családok gyermekei részére. Köszönjük az eddigi adományokat, még várunk tanszereket a templomban hátul kihelyezett gyűjtődobozba, a sekrestyében vagy a plébánián leadva 08.31-ig! Ötlet-lista.

 

Évközi 23. vasárnap

 

Elsőáldozás vasárnap, 11.30-kor lesz a negyedikeseknek. A Szinódusi megbeszélések alapján került át a tanév végéről - amit a nyári vakáció követett - most a tanév elejére, amit rendszeresebb alkalmak követhetnek. 

 

Jövő héttől az Új misekönyv szerint lesznek már a szentmisén a dialógusok. Egy segédlapot teszünk ki a padokra. A római misekönyvhöz igazították néhány helyen a magyar szöveget.

 

Szombatonként este 7-kor újra indul az Ifisek találkozása a Boldogasszony Házban. Középiskolásoknak és hallgatóknak: közösségépítés, társasjátékok, beszélgetések - hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és Istenhez.

 

Szeptember 30-án a MÉCS Családközösség regionális Lelki Napot szervez Pannonhalmán, a templomban és a Boldogasszony Házban! Böjte Csaba testvér elfogadta meghívásunkat és előadóként jön hozzánk! Mivel ilyen ismert személyről van szó, szeretettel hívjuk a plébánia híveit is erre az alkalomra. A délelőtt folyamán két előadást tervezünk, ebéd után pedig beszélgetést, amikor kérdezni is lehet Tőle, majd délután 4-kor közös misével zárjuk a napot. A részvétel regisztrációhoz kötött! A templomban hátul kitett lapon lehet feliratkozni, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Akinek további kérdése van, Simon Gábort vagy Zitát keresse.

 

Október 7. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó.

 

Net-Labor

A most kezdődő iskolaévben is lesznek a tavalyihoz hasonló rendszerben Net-Labor foglalkozások. Mivel idén teljesen új témakörrel, a honlapok felépítésével és készítésével fogunk foglalkozni, ezért szívesen várunk ezekre az alkalmakra az eddig szorgalmasan résztvevőkön túl is minden érdeklődőt, így például azokat a diákokat is, akik tavaly valamilyen elfoglaltságuk miatt el-elmaradoztak vagy akik most lettek ötödikesek és érdekli őket az Internet világa.

Mivel a különórák idei rendje csak szeptember folyamán fog kialakulni, ezért a kezdéssel kicsit várunk. A foglalkozások várhatóan havonta egyszer, pénteken és/vagy szombaton délután lesznek. Ezt kérjük a további elfoglaltságok tervezésénél figyelembe venni. Az első alkalom időpontjáról mindenkit személyesen értesítünk majd. Az érdeklődők a részleteknek utánanézhetnek a Plébánia honlapján a Net-Labor menüpontban. Jelentkezni Hunyady Istvánnál lehet.

 

Néptáncfoglalkozások gyermekeknek – októbertől, a Boldogasszony Házban!

 Óvodás kortól egészen 12.osztályos korig!

- kisebbek próbái csütörtök délutánonként 16.30-17.15-ig, 700.-/fő/alk. (Viszló Kittivel)

- nagyobbak próbái szerda délutánonként 17.30-19.00-ig, 1000.-/fő/alk. (Bálint Emesével és Bálint Szilárddal)

- létszámtól függően korosztály szerint csoportbontás lehetséges

- testvérkedvezményt biztosítunk

- jelentkezni lehet: Bálint Emesénél 20/579 1757 és Viszló Kittinél 70/7762133.

 Kedvhozó, bemutatkozó videójuk ITT megtekinthető.

 

Vendégül láttuk a csíksomlyói Árvácska együttest, akik egy kedves mesejátékkal ajándékoztak meg bennünket. Képek: Árvácskák Rút kiskacsa előadás 2023.

Évközi 22. vasárnap

 

A diákmisén Veni Sancte és iskolatáska áldás. A Shalom Közösség adja a zenei szolgálatot. 8-12 óráig Ikon- és Könyvvásárt tartanak, brazil édes és sós csemegékkel a Boldogasszony Házban! 

 

A szentmisék már naponta 18 órakor kezdődnek!

 

Minden hétfőn délelőtt, 10 órakor Szent Mónika imaóra a templomban. Családjainkért, gyermekeinkért imádkozunk, rózsafüzért mondunk. Szeretettel várunk új tagokat is!

 

Szeptember 6-án, szerdán, a 18 órás szentmise után, 19 órától megemlékezés a focipályánál lévő Pápakeresztnél, Szent II. János Pál pápa 1996-os pannonhalmi látogatására.

 

Csatkai búcsú

szeptember 9-én,  szombaton

Ebben az évben is megszervezzük a zarándoklatot Csatkára, a kisasszonynapi búcsúba. Szeretettel hívjuk a csatkai zarándoklatra a híveket. 

18 órakor Székely János szombathelyi megyéspüspök mutat be szentmisét lovári és magyar nyelven, amelyen közösen mi is részt veszünk.  

Mivel a csatkai búcsú a legnagyobb roma búcsú, igazán szép élmény megtapasztalni, hogy a romák is mennyire tisztelik a Szűzanyát, és hogy kereszténységünk megélése mennyire sokszínű. 

Csatlakozási lehetőségek: 

  1. Gyalogos zarándoklat 11 órakor az Úrangyala elimádkozása után indul Veszprémvarsányból. Útközben 2-3 pihenőt tartunk. 
  1. Az autóbuszos zarándoklat 15 órakor indul Veszprémvarsányból , Ravazd,Bakonypéterd és  Lázi útvonalon megy Csatkáig. Haza mind a két zarándokcsoport  autóbusszal utazik. 

A zarándoklat költsége: 3000 ft  (autóbusz költsége) Jelentkezési határidő: szeptember 6.  

 

Jelentkezni lehet: Arnold atya: 30/920-2246, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                             Mónika: 30/300-4059;   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Net-Labor

A most kezdődő iskolaévben is lesznek a tavalyihoz hasonló rendszerben Net-Labor foglalkozások. Mivel idén teljesen új témakörrel, a honlapok felépítésével és készítésével fogunk foglalkozni, ezért szívesen várunk ezekre az alkalmakra az eddig szorgalmasan résztvevőkön túl is minden érdeklődőt, így például azokat a diákokat is, akik tavaly valamilyen elfoglaltságuk miatt el-elmaradoztak vagy akik most lettek ötödikesek és érdekli őket az Internet világa.

Mivel a különórák idei rendje csak szeptember folyamán fog kialakulni, ezért a kezdéssel kicsit várunk. A foglalkozások várhatóan havonta egyszer, pénteken és/vagy szombaton délután lesznek. Ezt kérjük a további elfoglaltságok tervezésénél figyelembe venni. Az első alkalom időpontjáról mindenkit személyesen értesítünk majd. Az érdeklődők a részleteknek utánanézhetnek a Plébánia honlapján a Net-Labor menüpontban.

Jelentkezni Hunyady Istvánnál lehet.

 

Néptáncfoglalkozások gyermekeknek – Októbertől, a Boldogasszony Házban!

Óvodás kortól egészen 12.osztályos korig!

- kisebbek próbái csütörtök délutánonként 16.30-17.15-ig, 700.-/fő/alk. (Viszló Kittivel)

- nagyobbak próbái szerda délutánonként 17.30-19.00-ig, 1000.-/fő/alk. (Bálint Emesével és Bálint Szilárddal)

- létszámtól függően korosztály szerint csoportbontás lehetséges

- testvérkedvezményt biztosítunk

- jelentkezni lehet: Bálint Emesénél 20/579 1757 és Viszló Kittinél 70/7762133.

 Kedvhozó, bemutatkozó videójuk ITT megtekinthető.

 

 

 

 

Urunk színeváltozásának főünnepe

 

A 9:30-as diákmisén az Árvácskák fognak zenélni, énekelni, s ezután indulnak is tovább Pannonhalmáról.

 

Augusztus 7-9. Liturgikus Tanulmányi Napok  az Apátságban:

Gazdag programkínálat lesz, több bencés, evangélikus, református és határontúli előadóval!

 

Legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász országos központja idén is támogatja a rászoruló  gyermekek iskolakezdését.

 A Pannonhalmi Karitász ISKOLAI TANSZERGYŰJTÉSt hirdet helyi rászoruló családok gyermekei részére.

Az ötlet-listán szereplő tanszereket várunk a templomban hátul kihelyezett gyűjtődobozba, a sekrestyében vagy a plébánián leadva 08.31-ig.

MISEREND VÁLTOZÁS!

Szeptember 1. péntektől a szentmisék este egy órával korábban, 18:00 órakor kezdődnek!

 

Évközi 21. vasárnap

 

Szeptember 2-án, szombat estétől, másnap vasárnap délig, a Shalom Közösségből lesznek nálunk látogatóban!

Szeptember 2-án, szombat este a 18 órás mise után, 19 órától MINDENKIT (14 év felett) várunk szeretettel, a Boldogasszony Házba! A misszionáriusok beszélgetéssel, tanúságtétellel és egy meglepetéssel is készülnek számunkra!

Szeptember 3-án, vsárnap a diákmisén  Shalomos zenei szolgálat lesz. 8-12 óráig Ikon- és Könyvvásárt tartanak, brazil édes és sós csemegékkel!

 

Szeptember 3. jövő vasárnap a diákmisén Veni Sancte és iskolatáska áldás. Iskolatáskát hozzatok és majd érkezéskor tegyétek az oltár elé!

  

Minden hétfőn délelőtt 10 órakor Szent Mónika imaóra a templomban. Családjainkért, gyermekeinkért imádkozunk, rózsafüzért mondunk. Szeretettel várunk új tagokat is!

 

Szeptember 8-10 JÁSD  Egyházzenei & Kórustalálkozó.

 

Szeptember 22-én „Keresd a békét és járj utána!” címmel Nemzetközi ökumenikus konferencia a békéről a Pannonhalmi Főapátságban. A konferencia főelőadója Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka. Részletes program és regisztrációs lehetőség: ITT, a konferencia oldalán.

 

Ákos atya születésnapi ünnepségén készült képek: Ákos atya 65. képek

Isten éltesse sokáig!

Riport Ákos atyával (EWTN Találkozások)

Augusztus 20. vasárnap Szent István király főünnepe.

NEM lesz 8-as mise – mindenkit várunk a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisére a Ligetbe! (esőhelyszín a templom)

 

Az Apátság ünnepi programkínálata ITT olvasható.

 

Augusztus 25-27 között XIX. Arcus Temporum - művészeti fesztivál lesz az Apátságban. Bővebb információ, programok  ITT, a honlapon.

 

Szeptember 2-án, szombat estétől, másnap vasárnap délig, a Shalom Közösségből lesznek nálunk látogatóban!

Szombat este az Ifi Közösségben már találkozhatnak a fiatalok a misszionáriusokkal, akik beszélgetéssel, tanúságtétellel és egy meglepetéssel is készülnek számukra! A diákmisén  Shalomos zenei szolgálat lesz. 8-12 óráig Ikon- és Könyvvásárt tartanak, brazil édes és sós csemegékkel! A Közösségről, a programról valamint az ikon előrendelési lehetőségről a ITT olvasható bővebb információ.

 

Szeptember 8-10 JÁSD Egyházzenei & Kórustalálkozó. Bővebb információ a csatolmányban lévő plakáton.

 

Szeptember 22-én „Keresd a békét és járj utána!” címmel Nemzetközi ökumenikus konferencia a békéről a Pannonhalmi Főapátságban. A konferencia főelőadója Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka. Részletes program és regisztrációs lehetőség: ITT, a konferencia oldalán.

  

Legyen öröm az iskolakezdés!

 A Katolikus Karitász országos központja idén is támogatja a rászoruló  gyermekek iskolakezdését. A Pannonhalmi Karitász ISKOLAI TANSZERGYŰJTÉSt hirdet helyi rászoruló családok gyermekei részére. Köszönjük az eddigi adományokat, még várunk tanszereket a templomban hátul kihelyezett gyűjtődobozba, a sekrestyében vagy a plébánián leadva 08.31-ig!

 

Miserend változás!

Szeptember 1. péntektől a szentmisék este egy órával korábban, 18:00 órakor kezdődnek!

 

 Évközi 17. vasárnap

 

Ministráns napközis tábor lesz augusztus 2 – 4-ig a Boldogasszony Házban!

A tábor EKCP pályázati támogatásból valósul meg!

 

Augusztus 4. elsőpéntek, beteglátogatás.

 

Augusztus 6. vasárnap Urunk színeváltozásának főünnepe.

 

Idén nyáron újra ellátogatnak hozzánk a csíksomlyói Árvácskák!

 Augusztus 5-én, szombaton, 17:30-kor tartják meg a „Rút kiskacsa” című kis előadásukat a plébánia melletti sportpályán. Ezt követően alkalmunk nyílik támogatásban is részesítenünk őket. Estére pedig pannonhalmi családok fogadják és látják őket vendégül egy éjszakára, az itt tartózkodásuk idején. Másnap, vasárnap a 9:30-as diákmisén ők fognak zenélni, énekelni, s ezután indulnak is tovább Pannonhalmáról.

 

Augusztus 7-9. Liturgikus Tanulmányi Napok  az Apátságban: Gazdag programkínálat lesz, több bencés, evangélikus, református és határontúli előadóval!

 

Legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász országos központja idén is támogatja a rászoruló  gyermekek iskolakezdését. A Pannonhalmi Karitász ISKOLAI TANSZERGYŰJTÉSt hirdet helyi rászoruló családok gyermekei részére.

A csatolmányban lévő ötlet-listán szereplő tanszereket várunk a templomban hátul kihelyezett gyűjtődobozba, a sekrestyében vagy a plébánián leadva 08.31-ig.