Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Lejárt hírek

Ezen az oldalon a lejárt, régi hírek gyűjteményét olvasgathatod.

 

Évközi 15. vasárnap

Szent Benedek atyánk, Európa védőszentje

 

Július 14-én szerdán 15:00-kor + Polgár Imre hamvasztás utáni búcsúztatása a pannonhalmi temetőben.
Engesztelő szentmise 14:15-kor a kistemplomban.

 

Július 15-én, csütörtökön 17:00-kor +Koller Ernőné szül. Varga Mária hamvasztás utáni búcsúztatása a pannonhalmi temetőben.

 

Július 31-én, szombaton az esti 19:00 órás szentmisén a Plébánosság átadás-átvétel megtartásra kerül. Főapát urat képviselve Gérecz Imre alperjel köszöni meg Pál atya eddigi pannonhalmi szolgálatát, és iktatja be augusztus 1.-vel Ákos atyát. A szentmise után mindenkit szeretettel hívunk a Boldogasszony Házba agapéra.

 

Augusztus 6-10. Bodajkon - HEGY Keresztény Gólyatábor. Mindazon diákoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Bővebb infó itt.

2021.augusztus 14. szombat este 8 órától vasárnap reggel 5-ig Virrasztás Magyarországért, Budapesten a Szent István Bazilikában. Ima és engesztelő virrasztás hazánkért, a magyarság lelki megújulásáért. Éjfélkor szentmisével köszöntjük a mennybe fölvett boldogságos anyát.

Egyúttal tájékoztatnak arról, hogy immár 25 éve minden csütörtökön este 8 órától péntek reggel 5-ig a Szent István bazilika kápolnájában kitett Oltáriszentség előtt engesztelnek hazánkért, a magyarságért. 21 órakor szentmise a két legszentebb szív szándékára. A virrasztásba a Facebook „csütörtöki engesztelők” oldalán is be lehet kapcsolódni.

 

 

 

Évközi 14. vasárnap

Péter-fillér gyűjtés

 

Jövő vasárnap, július 11 –én Szent Benedek atyánk, Európa védőszentje (főünnep)

 

„Segíts jól!” – Karitász – Rajz-és fotópályázat

A rajzpályázatra várjuk a diákok alkotásait a nyár folyamán, a plébánián vagy sekrestyében a faliújságnál kitett Jelentkezési lappal együtt leadni. Bővebb információ a Karitász oldalán: https://karitasz.hu/hirek/-segits-jol--rajz-es-fotopalyazat

 

Augusztus 6-10. Bodajkon - HEGY Keresztény Gólyatábor. Mindazon diákoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Bővebb információ itt.

 

2021.augusztus 14. szombat este 8 órától vasárnap reggel 5-ig Virrasztás Magyarországért, Budapesten a Szent István Bazilikában. Ima és engesztelő virrasztás hazánkért, a magyarság lelki megújulásáért. Éjfélkor szentmisével köszöntjük a mennybe fölvett boldogságos anyát.

Egyúttal tájékoztatnak arról, hogy immár 25 éve minden csütörtökön este 8 órától péntek reggel 5-ig a Szent István bazilika kápolnájában kitett Oltáriszentség előtt engesztelnek hazánkért, a magyarságért. 21 órakor szentmise a két legszentebb szív szándékára.

A virrasztásba a Facebook „csütörtöki engesztelők” oldalán is be lehet kapcsolódni.

 

 

 

 

Krisztus szent Teste és Vére, Úrnapja

 

A vasárnap esti szentmise egy órával korábban, 18 órakor (!) kezdődik, utána Körmenet.

 

Jövő szombaton, június 12-én egyházközségi családi kirándulás Zircre vonattal. Jelentkezni még hétfő estig (06.07.) lehet! Bővebb információ a hirdetőtáblánál, honlapon, facebook elérhetőségeken.

 

Június 14-ig várják a 15 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Forráspont és Ákos koncert rendezvényére. Rendezvény ideje: 2021. szeptember 10, péntek 19:00 – 22:30 Ifjúsági est a Papp László Sportarénában. Jelentkezési lap a faliújságnál, amely leadható a sekrestyében vagy a plébánián a 6.000,-ft/fő befizetésével (különjáratú autóbusz, zarándokpóló költségeit tartalmazza). Ha egyénileg regisztrálnak a rendezvényre, június 30-ig lehet ingyenesen! Azt követően 5000,-ft belépő árat is kell fizetni. ( A csoporttal való utazás részvételi díja felett).

 

Szentmise a koronavírus járvány áldozataiért

Veszprémvarsány, 2021. 06. 24-én, csütörtökön 17:30-kor Cirill főapát úr és az egyházmegye lelkipásztorai közös szentmisére hívják a Területi Apátság híveit, hogy hálát adjunk a gyógyulásokért és megemlékezzünk az áldozatokról. Ingyenes busz indul a Pannonhalmáról – faliújságnál regisztráció az űrlapon és bővebb információ. Jelentkezési határidő: 06.18. este 20:00-ig.

 

„Segíts jól!” – Karitász – Rajz-és fotópályázat diákoknak

1-4. osztályos tanulók (csak rajzpályázat)

5-12. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)

Bővebb információ a Karitász oldalán: https://karitasz.hu/hirek/-segits-jol--rajz-es-fotopalyazat

A rajzpályázat pályaműveit várjuk a nyár folyamán, a plébánián vagy sekrestyében, a faliújságnál kitett Jelentkezési lappal együtt leadni.

 

A legújabb intézkedésekről itt.

 

Szentháromság vasárnapja

 

A 3. évfolyamosok elsőáldozási szentmiséje vasárnap 11:00 órakor és 13:00 órakor.

 

Május 31. hétfőig lehet jelentkezni Ministránstalálkozóra – amely szeptember 12-én, a NEK záró szentmiséjére lesz megszervezve. A részvétel számukra ingyenes. Jelentkezési lap - hirdetőtáblánál, vagy a honlapon. A lap tetejére írják fel: Ministráns.

Leadni a sekrestyében vagy a plébánián lehet.

 

Június 4-én, pénteken 13:00 órakor +Valiczkó Ernő hamvasztás utáni temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz. Az esti szentmisén imádkozunk érte.

 

Jövő szombaton, június 5-én a NEK előkészületeként ismét szentségimádás világszerte. Templomunkban 17:00 – 19:00-ig. Csatlakozás, regisztráció: a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!

 

Jövő vasárnap Úrnapja. Az esti szentmise egy órával korábban, 18 órakor (!) kezdődik, utána Körmenet. Kérjük a híveket, aki tud virágszirmokat (rövid száron, színek szerint) gyűjtsön az Úrnapi körmenethez! Sekrestyében / Plébánián le lehet adni. Nagyobb mennyiségért házhoz is elmegyünk, jelezzék!

 

Június 12-én (szombat) egyházközségi családi kirándulás Zircre vonattal. Zircen az Apátság megtekintése, templomi kb. félórás vezetéssel. Arborétum bejárása szakvezetéssel. Ebéd, piknik, batyuból ill. egyénileg. Játszóterezés, cukrászda, szabad program. Indulás: 8:38-kor, várható hazaérkezés:17:15-kor Pannonhalmára. A vonatos utazás és a belépők plébániai keretből a regisztráltak részére! A résztvevő kisgyermekesek között kisorsolunk egy fémvázas hátihordozót! Jelentkezési lap, bővebb infó a faliújságnál, illetve a Pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia facebook oldalán https://www.facebook.com/ph.gyumolcsolto.boldogasszony.plebania ! Mindenkit szeretettel hívunk és várunk, egyénileg és családosan is! Jelentkezési lap

 

 

Évközi 13. vasárnap

 

Július 2-án elsőpéntek, beteglátogatás kérésre. 

 

Július 3-án, jövő szombaton 13:00-kor +Kelemen Józsefné szül.: Borosi Vas Piroska temetése. 12:15-kor engesztelő szentmise a kistemplomban.

 

Június 28 – július 2. A Családsegítő és a Karitász szervezésében nyári napközis tábor.

 

Jövő vasárnap, július 4-én Péter-fillér gyűjtés

 

Segíts jól!” – Karitász – Rajz-és fotópályázat diákoknak

1-4. osztályos tanulók (csak rajzpályázat)

5-12. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)

Bővebb információ a Karitász oldalán: https://karitasz.hu/hirek/-segits-jol--rajz-es-fotopalyazat

A rajzpályázat pályaműveit várjuk a nyár folyamán, a plébánián vagy sekrestyében,a faliújságnál kitett Jelentkezési lappal együtt leadni.

 

 

Augusztus 6-10. Bodajkon - HEGY Keresztény Gólyatábor.

Mindazon diákoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Bővebb információ itt.

 

 

Pünkösd, a Szentlélek kiáradása

  

Pünkösdvasárnap 11:30-kor Bérmálási szentmise 9 fő fiatal bérmálkozó részvételével.

 

Pünkösdhétfőn ünnepi szentmise 9:30-kor. (Este nem lesz Igeliturgia.)

 

Május 27-én, csütörtökön 15:00 órakor +Lakatos Imre hamvasztás utáni búcsúztatása a pannonhalmi temető ravatalozójában. Temetés nem lesz. Előtte engesztelő szentmise 14:15 órakor a kistemplomban.

 

Május 29-én, jövő szombaton Csatkai gyalogos zarándoklat. Bővebb információ, jelentkezés (május 23. Pünkösdvasárnap estig!) a hirdetőtáblánál.

 

Jövő szombaton az esti szentmise után ünnepélyes Lorettói litána. A Boldogasszony Kápolnában jövő hét szombat- és vasárnapon 18:00 órakor idén utolsó alkalommal lesz májusi litánia.

 

Május 30-án, jövő héten, a Szentháromság vasárnapján a 3. évfolyamosok elsőáldozási szentmiséje 11:00 órakor és 13:00 órakor.

 

Május 31-ig lehet jelentkezni Ministránstalálkozóra – amely szeptember 12-én, a NEK záró szentmiséjére lesz megszervezve. A részvétel számukra ingyenes. Jelentkezési lap ugyanaz - „NEK zárómisére Ferenc pápával” . A lap tetejére kérjük írják fel: Ministráns. Leadni a sekrestyében vagy a plébánián lehet.

 

2 hét múlva, június 5-én (Úrnapja szombatján) a NEK előkészületeként ismét szentségimádás világszerte. Templomunkban 17:00 – 19:00-ig.

Csatlakozás, regisztráció: a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!

 

Párkapcsolati kultúra és demográfia c. nagyrészt online konferencia és könyvbemutató 2021. május 27-29. (csütörtök-szombat) Bővebb infó, részletes program a faliújságon, honlapon.

 

Június 12-én egyházközségi családi kirándulás a Bakonyba vonattal. Részletek, jelentkezés jövő héten!

 

Évközi 12. vasárnap

 

Vasárnap a 9:30-as diákmisén tanévzáró Te Deum minden diák részére.

 

Június 24-én, csütörtökön 17:30-kor Veszprémvarsányban Szentmise a koronavírus járvány áldozataiért. Akik jelentkeztek, azoknak a busz indul Pannonhalma Főtérről. A kistemplomban megszokott szentmise és szentségimádás elmarad. A Bazilikában szombat,vasárnap kivételével minden este 18.00 kor kezdődik a vesperással egybekötött szentmise.

 

Június 26-án, szombaton 10:30-kor a templom bástyafalnál József atya emléktábla avatás, megemlékező ünnepség. Ünnepi megemlékezést mond: Vas Gábor Pannonhalma polgármestere, Juhász-Laczik Albin OSB,  volt tanítványa: Vincze Imre. Az ünnepség után 11:00-kor szentmise József atya emlékére a plébániatemplomban.

 

„Segíts jól!” – Karitász – Rajz-és fotópályázat diákoknak 

1-4. osztályos tanulók (csak rajzpályázat)

5-12. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)

Bővebb információ a Karitász oldalán: https://karitasz.hu/hirek/-segits-jol--rajz-es-fotopalyazat . A rajzpályázat pályaműveit várjuk a nyár folyamán, a plébánián vagy sekrestyében,a faliújságnál kitett Jelentkezési lappal együtt leadni.

 

Augusztus 6-10. Bodajkon - HEGY Keresztény Gólyatábor.  Mindazon diákoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Bővebb információ itt.

 

 

 

Urunk mennybemenetele

 

Az esti szentmise után kb. 19:45-től az Öröm Útját imádkozzuk – az idei évben utolsó alkalommal.

 

Május a Szűzanya hónapja. A szombat esti szentmisék után ünnepélyes Lorettói litániát mondunk. A Boldogasszony Kápolnában májusban szombat- és vasárnaponként este 18:00 órakor litánia.

 

Május 20-án, csütörtökön 9:00 – 12:00-ig Karitász ruhaosztás /gyermek és felnőtt ruhák/ a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ udvarán (Bajcsy u. 25.)

 

Május 20-án, csütörtökön 15:00 órakor +Tanács Mihályné szül. Porcz Irén hamvasztás utáni búcsúztatása a pannonhalmi temetőben. Engesztelő gyászmise nem lesz. Az esti szentmisén imádkozunk érte.

 

Május 20-ig kérik a jelentkezéseket az egyházmegyei közös, buszos utazással szerveződő szeptemberi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) záró szentmiséjére. Regisztráció a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj, 6000,- befizetésével.  Bővebb infó a faliújságnál, ill. a 4plebania.hu/nek oldalon.

 

Jövő héten, május 23-án Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának ünnepe. Szentmisék a szokásos módon: 8:00-kor, 9:30-kor, este 19:00-kor; 11:30-kor Bérmálási szentmise 9 fő fiatal bérmálkozó részvételével.

 

Pünkösdhétfőn ünnepi szentmise 9:30-kor. /Este nem lesz Igeliturgia./

 

2 hét múlva, május 29-én, szombaton Csatkai gyalogos zarándoklat. Bővebb információ, jelentkezés (május 23. Pünkösdvasárnap estig!) a hirdetőtáblánál. Térkép itt.

 

2 hét múlva, május 30-án, Szentháromság vasárnapján a 3. évfolyamosok elsőáldozási szentmiséje 11:00 órakor és 13:00 órakor.

 

Kérjük adója 1%-nak felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett tevékenységét!

 

Évközi 11. vasárnap

 

Június 15-én, kedden 8:15-kor és 11:30-kor tanévzáró Tedeum a Szent Benedek Iskola diákjainak

Jövő vasárnap a 9:30-as diákmisén tanévzáró Tedeum minden diák részére.

 

Június 30-ig lehet ingyenesen regisztrálni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Forráspont és Ákos koncert rendezvényére. (Azt követően 5000,-ft belépő árat is kell fizetni.) 15 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várják. Rendezvény ideje: 2021. szeptember 10, péntek  19:00 – 22:30 Ifjúsági est a Papp László Sportarénában Jelentkezési lap a faliújságnál, amely leadható a sekrestyében vagy a plébánián a 6.000,-ft/fő befizetésével (különjáratú autóbusz, zarándokpóló költségeit tartalmazza).

 

Szentmise a koronavírus járvány áldozataiért Veszprémvarsány, 2021. 06. 24-én, csütörtökön 17:30-kor  Cirill főapát úr és az egyházmegye lelkipásztorai közös szentmisére hívják a Területi Apátság híveit, hogy hálát adjunk a gyógyulásokért és megemlékezzünk az áldozatokról. Ingyenes busz indul a Pannonhalmáról – faliújságnál regisztráció az űrlapon és bővebb információ. Jelentkezési határidő: 06.18. péntek este 20:00-ig.

 

Június 26-án, szombaton 10:30-kor a templom bástyafalnál József atya emléktábla avatás, megemlékező ünnepség. Ünnepi megemlékezést mond: Vas Gábor Pannonhalma polgármestere, Juhász-Laczik Albin OSB, volt tanítványa: Vincze Imre. Az ünnepség után 11:00-kor szentmise József atya emlékére a plébániatemplomban.

 

„Segíts jól!” – Karitász – Rajz-és fotópályázat diákoknak

1-4. osztályos tanulók (csak rajzpályázat)

5-12. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)

Bővebb információ a Karitász oldalán: https://karitasz.hu/hirek/-segits-jol--rajz-es-fotopalyazat

A rajzpályázat pályaműveit várjuk a nyár folyamán, a plébánián vagy sekrestyében,a faliújságnál kitett Jelentkezési lappal együtt leadni.

 

Húsvét 6. vasárnapja

 

Az esti szentmise után kb. 19:45-től egyházközségünk asszonyai- édesanyái fogják imádkozni az Öröm útját.

 

Május a Szűzanya hónapja. A szombat esti szentmisék után ünnepélyes Lorettói litániát mondunk. A Boldogasszony Kápolnában májusban szombat- és vasárnaponként este 18:00 órakor litánia.

 

Május 10-én, hétfőn 15:00 órakor +Szaló Istvánné szül. Vörös Rozália hamvasztás utáni búcsúztatása a pannonhalmi temetőben. Este 19:00 órakor gyászmise lesz érte.

 

2 hét múlva, május 23-án Pünkösdvasárnap. 11:30-kor Bérmálási szentmise 9 fő fiatal bérmálkozó részvételével.

 

A szeptemberi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) záró szentmiséjére Jelentkezés és regisztráció május 20-ig (!): jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj, 6000,- befizetésével. Jelentkezési lapok, bővebb infó a faliújságnál, ill. a 4plebania.hu/nek oldalon.

 

 

Kérjük adója 1%-nak felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett tevékenységét!