Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

KALÁSZ

A 2014. nyári alsóörsi KALÁSZ tábor képei megtekinthetők itt: KALÁSZ tábor 2014

A 2014. nyári alsóörsi KALÁSZ tábor képei megtekinthetők itt: KALÁSZ tábor 2014

A KALÁSZ Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetsége.

 

Négyes célkitűzésünk: hit, erkölcs, nemzet és hivatás.

 

Csoportunk legfőbb feladata a keresztény értékek közvetítése az ifjúság felé. Kéthetente megrendezett foglalkozásainkon a katolikus keresztény erkölcs szellemében készítjük fel a lányokat és fiúkat sajátos családanyai és családapai hivatásukra. Kézműves foglalkozások segítségével kézügyességüket, szépérzéküket, kreativitásukat, kitartásukat és türelmüket próbáljuk fejleszteni. Az egyházi év aktualitásaihoz kapcsolódóan kis műsorokat adunk elő - pl. Anyák napi műsor, karácsonyi pásztorjáték. Túrákat, kirándulásokat, táborokat szervezünk, amelyeken keresztül Magyarország más- és más nemzeti értékeit ismertetjük meg.

 

Közösségünk 1991-ben alakult újjá Békés Gellért atya indíttatására, aki a háború előtti években vezette településünkön a KALÁSZ-csoportot. Az újjászervezéshez nagy segítséget nyújtott helyi plébánosunk, Virgil atya és József atya is, akiknek segítségével elindult az építkezés a későbbi Boldogasszony Ház vonatkozásában.

 

 Munkarendünk a tanév rendjéhez igazodik, a nyári szünetben pedig tábort szervezünk a közösségnek. Jelenleg körülbelül húsz KALÁSZ-osunk van. Ez a szám az adventi és a húsvéti időszakban a negyvenet is eléri, nyári táborunkba pedig általában húsz-harminc gyereket viszünk. Lehetőséget biztosítunk azon gyerekek számára is, akiknek a nyaralása a család rossz anyagi helyzete miatt nem biztosított. Ehhez segítséget nyújt számunkra az Egyházközség, Pannonhalma Város Önkormányzata, a PÁNDZSA Klub és több más civil szervezet, illetve vállalkozó.

 

Elérhetőségünk:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.