Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

Az Európai Mobilitási Hét felhívásához csatlakozva október 2-án sokan kerékpárral érkeztek a diákmisére. A szentmise után a kosárlabda pályán a kerékpárosok áldásban részesültek.

Képek: Kerékpár áldás 2022

 

ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

 

A diákmisén Hálaadás a Termésért.

A szentmise után itt a pályán a kerékpárosok áldásban részesülnek.

 

Október a Szűzanya hónapja.

 

Az októberi vasárnap esti 18:00 órás misék után ünnepélyes rózsafűzér imádságot tartunk.

II. János Pál pápa szentté avatása alkalmából jelentette meg először a Csornai Premontrei Apátság a rózsafüzér imádkozását segítő füzetet, amelynek megjelent a harmadik kiadása.

Híveink számára csökkentett áron a templomban és a sekrestyében elérhető.

 

Október 7-én elsőpéntek, beteglátogatás.

 

Október 8-án, jövő szombaton Magyarok Nagyasszonya ünnepén Sokorópátkán 11:00-kor búcsúi zarándok mise Böjte Csaba ferences testvérrel.

Arnold atya gyalogos zarándoklatot is szervez oda.

 

Október 14-én, pénteken délután 4 órakor indul a Szent Benedek Iskola Filmklubja is a Boldogasszony Házban. Ezúttal a "Hobbit - Váratlan utazás" című látványos kétrészes kalandfilmre várjuk az érdeklődő felső tagozatos diákokat. Jelentkezni lehet az iskolában az osztályfőnököknél. Részletek.

 

Net-Labor

Szeretnénk a kísérletező és alkotó kedvű diákoknak lehetőséget kínálni arra, hogy kipróbálják, mi mindenre képesek. Ezért októbertől kezdve az érdeklődők részére Net-Labor néven beindítunk a Plébánián, a Boldogasszony Házban egy foglalkozás-sorozatot. Meghívó. Személyesen érdeklődni Hunyady Istvánnál lehet.  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

SZINÓDUS

Az egyházmegyénk szinódusi dokumentuma, amit a miséken részletekben ismertetünk, a plébánia honlapján olvasható:

Szinódusi dokumentum

 

NÉPSZÁMLÁLÁS 2022 – MKPK felhívása

 

2022.10.01.és 11.28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A Magyar Katolikus Egyház életében is nagyon fontos esemény ez, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg római katolikus vagy görögkatolikus hitét!

Kitöltési útmutató

Az online kitöltéshez segítséget igénylő idősebbeknek javasoljuk, hogy a fiatalabb családtagokat szólítsák meg.

Igény esetén a Plébánián is segítséget nyújtunk a kitöltésben munkanapokon 8-10 között, vagy előre egyeztetett időpontban. Köszönjük!

 

2022. október 21-én, Tevékeny részvétel a közösségben. Ökumenikus tapasztalatcsere a szinodalitás lehetőségeiről címmel Nemzetközi konferencia lesz a Pannonhalmi Főapátságban.

 

2022. október 22-én Taizéi Ifjúsági Találkozó lesz a Főapátságban.

 

 

Karitász segítségnyújtása az ukrajnai háborús helyzetben - Adománygyűjtés és imádság

 

A felajánlásokat az alábbi elérhetőségeken várják: https://karitasz.hu/hirek/hid-karpataljaert

 

Adománygyűjtés az ukrajnai háború menekültjeinek és áldozatainak a Pannonhalmi Főapátság portáján

 
 

A Pannonhalmi Területi Főapátság Szinódusi Dokumentuma

Gondolatok a szentmiséről, 8 x 8 percben

Egy nyolc részből álló liturgikus sorozat a szentmiséről:

https://megallo.nyolcboldogsag.hu/video/a-miszterium/

Három kezdeményezést, lehetőséget szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni: az Együtt az Életért Egyesületet, a Lelki Adoptálást és a Ráhel Szőlőskertje hétvégéit. 

 

Az Együtt az Életért Egyesület - melynek ifjúsági szervezete a Fiatalok az Élet Szolgálatában - válsághelyzetben lévő kismamáknak nyújt segítséget a megfogant gyermek vállalásában. Plakát.

 

A Lelki Adoptálás imamozgalom, melynek lényege egy meg nem született és abortusszal fenyegetett gyermek lelki örökbefogadása és 9 hónapon át imában történő hordozása. Ismertető és imalap

 

A Ráhel Szőlőskertje hétvégéin pedig abortuszban érintett nők, férfiak, egészségügyi dolgozók kapnak segítséget az abortusz okozta fájdalom feldolgozásához. 

 

Cirill főapát úr adventi körlevele itt olvasható.

 

A plébánia iroda félfogadása munkanapokon reggel 8 – 10 között. Más időpontokban telefonos üzenetrögzítő működik (96/470-072), illetve e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is lehet keresni, visszahívjuk, válaszolunk.

A Kossuth rádió "A hely" című műsorában 2021. október 25-én, hétfőn 11:07-től templomunkról, egyházközségünkről, Karitász tevékenységünkről, az Apátsággal való kapcsolatunk tükrében készült riport itt visszahallgatható.

Felmérés készült Pannonhalma harangjairól.

A templomunk három harangjáról és a temetői kis harangról készült képek a következő oladlon megtekinthetők:

Pannonhalmi harangok

Pannonhalma város híveinek 2021 októberében írt körlevél.