Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

 

December 2-án, 17.30-kor a Főapátság főkapuja előtti téren, első Adventi gyertyagyújtás.

A hagyományokhoz hűen, a monostor kapuja előtt, közös énekléssel, meleg teával, forralt borral és pogácsával várunk mindenkit, akik szeretnék meghitt hangulatban, a bencés szerzetesközösséggel  együtt ünnepelni az adventi időszak kezdetét.

A gyertyagyújtáson Matusz Hugó perjel atya gondolatai után bekapcsolódhatunk a bencés testvérek esti imájába, a vesperásba.

 

Advent 1. vasárnapja

 

Megkezdődik az Advent!

Cirill főapát, Advent I. vasárnapjára írt körlevele ITT olvasható.

A diákmisén az adventi koszorúk megáldása lesz. 

A diákmise keretében lesz ministránsaink avatása, előléptetése is.

 

15.30 - kor a bástyafalnál felállított városi Betlehem megáldása lesz, kis műsor, majd agapé – teázás, mézeskalács - keretében.

 

Az adventi időszakban (dec. 4. hétfőtől kezdve) vasárnapok kivételével minden reggel 5.50-kor hajnali szentmise, Rorate lesz, az utolsó dec. 23-án, szombaton.

Esti szentmisék és igeliturgiák nincsenek ebben az időszakban, csak szombaton, 18 órakor.

A vasárnapi miserend változatlan marad: 8, 9.30 és 18 órakor lesz szentmise.

 

Ebben az időszakban a Szent Mónika imaórák alkalmai is hétfőnként a Rorátét követően, 6.30-kor kezdődnek.

 

December 4-én, hétfőn 15-19 óráig véradás lesz Pannonhalmán, a Csapda Házban!

 

December 9-én, szombaton, 15 órakor KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony Házban! Vásárra készülés és próba lesz.

 

December 10. Advent 2. vasárnapján 16.00-kor a Gyertyaláng kisegyüttes karácsonyváró jótékonysági dicsőítő koncertje, a templomban.

A koncert után sok szeretettel várunk mindenkit sütizésre, meleg teára és kötetlen beszélgetésre a Boldogasszony Házba!

 

2023. december 16-án (szombaton) délelőtt és 17-én (vasárnap) délután folytatódik Pannonhalmán - a 2017-ben újraélesztett hagyomány - a gyermekek Betlehemezése, a KÁNTÁLÁS. Jelentkezni a faliújságnál kihelyezett jelentkezési lapon lehet, vagy Szücs Marikánál a facebookon, illetve telefonon. Köszönjük!

 

December 17-én, Advent 3. vasárnapján

8.00 - 12.00-ig KALÁSZ kézműves - vásár a Boldogasszony Házban!

9.30  diákmise a templomban, után mindenkit szeretettel hívunk az immár hagyományos Adventi Melegedőbe a templomkertbe! Kötetlen együttlét vadpörkölttel, forralt borral, rumos teával és házi süteményekkel; melynek bevételét közösségi programok eszközigény beszerzésére fordítjuk.

 

KARITÁSZ HÍREK

 

 ANGYALBATYU

7-14 éves korú, rászoruló családok gyermekeinek, Kárpátaljára gyűjtünk, cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak: játékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsöt. Gyűjtőpontok – ahová az adományokat lehet leadni:

sekrestyébe (misék előtt/után), Plébánián (délelőttönként, munkaidőben), a helyi Kreatív Boltban (nyitvatartási időben). December 8. (péntekig) lehet leadni, utána a Karitász Központba kerül Budapestre, onnét szállítják majd Kárpátaljára.

 

Az idei évi Caritas Hungarica díjjal kitüntetett Honner Lászlóné Erzsikével készült cikk ITT olvasható.

 

Új Ember falinaptár a templomi hirdetőtáblánál elérhető.

 

„Merjünk beszélni róla!”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri csoportja szenvedélybetegséggel érintetteknek, családtagjaiknak, ismerőseiknek, egyéni segítő beszélgetéseket és önsegítő csoportfoglalkozásokat kínál. Szolgáltatásaik kortól függetlenül, anonim módon, térítésmentesen vehetők igénybe. Információ és elérhetőség a mellékelt prospektuson olvasható. A leporelló a templomi faliújságtól szabadon vihető.

 

A videók, amelyeket a teremtésvédelmi hónap zárására szervezett imaláncra készítettünk Tápon és Pannonhalmán, a következő linkeken keresztül tekinthetők meg.

 

 

Felmérés készült Pannonhalma harangjairól.

A templomunk három harangjáról és a temetői kis harangról készült képek a következő oladlon megtekinthetők:

Pannonhalmi harangok

Az eseményről készült fényképek:

Shalom közösség látogatóban 1.

Shalom közösség látogatóban 2.

 

Gondolatok a szentmiséről, 8 x 8 percben

Egy nyolc részből álló liturgikus sorozat a szentmiséről:

https://megallo.nyolcboldogsag.hu/video/a-miszterium/

A Pannonhalmi Területi Főapátság Szinódusi Dokumentuma

 József atyára emlékezünk

 

 

Nyugodjon békében! Az Úr ölelje őt magához!

Három kezdeményezést, lehetőséget szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni: az Együtt az Életért Egyesületet, a Lelki Adoptálást és a Ráhel Szőlőskertje hétvégéit. 

 

Az Együtt az Életért Egyesület - melynek ifjúsági szervezete a Fiatalok az Élet Szolgálatában - válsághelyzetben lévő kismamáknak nyújt segítséget a megfogant gyermek vállalásában. Plakát.

 

A Lelki Adoptálás imamozgalom, melynek lényege egy meg nem született és abortusszal fenyegetett gyermek lelki örökbefogadása és 9 hónapon át imában történő hordozása. Ismertető és imalap

 

A Ráhel Szőlőskertje hétvégéin pedig abortuszban érintett nők, férfiak, egészségügyi dolgozók kapnak segítséget az abortusz okozta fájdalom feldolgozásához. 

 

Soltész Miklós államtitkár úr levele, melyben értesít bennünket, hogy a nyári erdélyi "kirándulás" költségeit 489.000 Ft vissza nem térítendő összeggel támogatja a Miniszterelnökség.

 

A sportpálya világítására megítélt 250 ezer forintról szóló támogatói levél megtekinthető itt.

 

Az Amerikai Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának támogatásáról az értesítés megtekinthető itt. A levél magyar fordítása itt.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásáról értesítés itt. A támogatás felhasználásáról (homlokzatfelújítás) tájékoztató itt.

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásáról értesítés itt.

 

Magyar Falu pályázat Támogatói okirata itt. Értesítés tartaléklistára helyezésről itt. Értesítés a megkapott támogatásról itt. A februárban benyújtott változásbejelentésünket a Magyar Falu Programban a mai napon (2021.06.01.) jóváhagyták, így megvásárolható a grillsütő. A pályázatból bruttó 189.900 Ft-unk maradt. A kiválasztott grillsütő épp ennyibe kerül. A változásbejelentés jóváhagyása itt

 

2021. áprilisban két pályázatot nyújtott be a pannonhalmi plébánia a Magyar Falu Program keretében: 

  • egyházi közösségi terek kialakítása kategóriában: a Fő tértől a templomig vezető út egy részének térkövezése és vízelvezetés megoldása
  • egyházi közösségi programokhoz szükséges eszközök beszerzése és közösségszervező személy bérelszámolása (Szabó Gyöngyi 2022. évi bére) 

Sajnos mindkét pályázatunk tartaléklistára került, forráshiányra hivatkozva nem kaptunk támogatást. Értesítések itt és itt.

 

Közösségben segítünk - Magyar Falu program által támogatott projektünk

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesítése támogatói döntésről itt.

Beszámoló a megvalósult programról itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022. 01. 03. Egyházi közösségi célú programra nyertünk 100000 Forint támogatást. A Miniszterelnökség levele itt. 

Értesítés a támogatásról itt.

 

2023.01.20. Templomunk főhajójának homlokzati felújítására kapott pályázati támogatásról értesítés itt.

 

 

A plébánia iroda félfogadása munkanapokon reggel 8 – 10 között. Más időpontokban telefonos üzenetrögzítő működik (96/470-072), illetve e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is lehet keresni, visszahívjuk, válaszolunk.

Kérjük, támogassa a Pannonhalmi Egyházmegyét adója 1 % -ával!