Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

 

ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

 

Péter-fillér gyűjtés

 

Az esti szentmisék minden nap 19:00 órakor kezdődnek.

 

Jövő szombaton, július 11 –én Szent Benedek atyánk, Európa védőszentje (főünnep). Az ünnepi szentmise a Bazilikában 10:00 órakor kezdődik.

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ tagot szeptember 12-én délután 3 órakor a Boldogasszony Házhoz. A részvételi szándékot kérjük, hogy jelezzétek valamelyik KALÁSZ-os felnőtt felé. Köszönjük.

 

Szeptember 14-15.-én a Karitász önkéntesei és az egyházközségi Képviselőtestület tagjai részére 2 napos pécsi jutalomkirándulást hirdetünk. Jelentkezési lap a hirdetőtáblánál.

 

A bazilikából közvetített szertartások itt követhetők.

 

III. MÁRIABESNYŐI MLADIFEST IFJÚSÁGI FESZTIVÁL online kerül megrendezésre. Részletek itt.

 

A csíksomlyói pünkösdi búcsú csak online formában lesz követhető majd. 

 

Június 28 - július 3. Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán (10-16 éveseknek). Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

2020. július 18. "Ez az a nap" ökumenikus, keresztény, könnyűzenei koncert  a budapesti Puskás Ferenc stadionban. Infó és jelentkezés: Simon Laci E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a járványhelyzet miatt elhalasztásra kerül, 2021. szeptemberre.

 

Imádkozzunk minden emberért, akiket a koronavírus járvány érint!

 

A litánia végén imádkozzák el Ferenc pápának a jelen helyzetre fogalmazott alábbi, Szűz Mária közbenjáró segítségét kérő imáját. Ferenc pápa imája a járványhelyzetben

 

 József atyára emlékezünk

 

 

Nyugodjon békében! Az Úr ölelje őt magához!

A koronavírus-járvány miatt Cirill Főapát úr felmentést adott a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

2020. szeptember 13-20. között Magyarországon kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Ez a változatos, mély lelki élményt és kulturális programokat kínáló esemény közösségbe hívja Európa népeit és a különböző vallási felekezeteket.

Célunk, hogy a keresztény közösségek együtt tudják megélni a szentmisékben, a világ minden tájáról érkező előadók prezentációiban és tanúságtételeiben, hogy az Eucharisztia az egyház életének csúcsa és forrása.

Az esemény weboldala: https://www.iec2020.hu/

A Kongresszus tervezett programja itt.

Regisztráció és egyéni szállásfoglalás: https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

Önkéntes regisztráció: Örömmel várjuk 16 évesnél idősebb segítők jelentkezését: https://www.iec2020.hu/hu/onkentesseg

 

 

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

Nagyböjti szentgyónással is készüljünk a Húsvét ünnepére! Minden mise után készen állnak az atyák gyóntatásra. Bátran szólítsuk meg őket!

 

A kormány és hatóságok útmutatásait követve az MKPK intézkedéseinek megfelelően kérik országosan betartani a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.

 

Március 16. hétfő este 18:00-kor Igeliturgia, utána imádság 19:00-ig.

 

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja keddi záró szentmisére tervezett zarándoklat ELMARAD! A kialakult helyzet miatti kormányintézkedéseknek megfelelően a híveket arra kérik, hogy az internet, a rádió és a televízió segítségével kapcsolódjanak a közös imádsághoz.

 

Március 19. csütörtök Szentségimádás a 18:00 órai szentmisét követően, 19:00-ig.

 

Március 20. péntek a szentmise után kb. 18:30-tól keresztutat járunk. A nagyböjti péntekek húsmentes böjti napok.

 

Március 22. 15:30 Bach Mindenkinek Fesztivál „Főtemplomok és Orgonistáik” koncert a Bazilikában. Fellépők: Kiss Zsolt és Kővári Péter orgonaművészek. A belépés díjtalan, adományok felajánlhatók a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára.

 

Március 26. 9:30-tól a Baba-mama Klub keretében GYED-en lévő kismamáknak, anyukáknak és minden érdeklődőnek képzés, tanácsadás a Művelődési Házban. Téma: Okoskütyük használatának lehetséges hatásai a gyermekkorban

 

Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán június 28 - július 3. (10-16 éveseknek) Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk. Március 15-22. között várjuk tartós élelmiszeradományaikat a sekrestyében, vagy a plébánián!

 

Kérjük, adója 1%-a felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett szolgálatát!

 

Az előkerült 15. stáció, a feltámadás kép hátlapja alatt talált levél.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia intézkedései a járvány megelőzése érdekében.

A Boldogasszony Ház  használati lehetősége Pál atyával történő egyeztetés alapján nyitva áll magánszemélyek, csoportok, közösségek számára  – figyelembe véve a foglalásokat.

A Boldogasszony Ház aktuális foglalási táblázata itt tekinthető meg. (A később jelzett programok csak a Ház bejárati ajtajára kifüggesztett táblázaton szerepelnek - tollal.)