Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

A vasárnapi 9:30 órakor kezdődő diákmiséken miséző atyák beosztása megtekinthető itt. Minden szentmise előtt 9:00 órától az az atya gyóntat, aki a misét mondja.

ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP

 

A perselyadományok gyűjtése a Szentföld javára történik.

 

Szeptember 14-15. Karitász kirándulás - Pécs. Az előzetesen jelentkezett résztvevőkkel. Indulás: 09.14. hétfő 06:30 Pannonhalma, Főtérről. 

 

A COVID -19 járvány felerősödése miatt kérünk mindenkit a fokozott elővigyázatosságra és az alábbi rendelkezések további betartására:

- A járvány direkt módon, cseppfertőzéssel terjed, ezért a legnagyobb veszélyt a megbetegedett, köhögő, tüsszögő ember jelenti.

A szentmiséken és a közösségi alkalmakon a fenti tüneteket nem mutató személy vegyen részt!

- Kérjük a híveket is a kézfertőtlenítő használatára!

- A szentmisében a kézfogást továbbra is mellőzzük.

- Kérjük, használjanak maszkot, és tartsanak egymástól 1,5 – 2 m távolságot (diákmisén is)!

Aki elfelejtett magával hozni, a bejáratnál helyeztünk el maszkokat, adomány ellenében.

Szeptember 13-tól, most vasárnaptól a diákmiséket újra online is közvetítjük.

 

Elsőáldozás és bérmálás

 

A 2020 tavasza helyett szeptember 20-ra áttett elsőáldozás a járványhelyzet komolyodása miatt a szülőkkel való egyeztetés után elmarad. A tervezett új időpont a negyedikesek részére 2021. április 11. (Húsvét utáni első vasárnap). A harmadikosok szokásos menetrend szerinti elsőáldozását 2021. május 30-ra tervezzük. A 2021 Pünkösdjére tervezett bérmálkozás előkészítése folyamatban.

 

Gyóntatás

 

Korábbi tapasztalataink azt mutatják, hogy a diákmisék alatt kevés a gyónó. Ez jól is van abból a szempontból, hogy a szentmisére figyeljünk, kapcsolódjunk be, teljesen. Ezért szeretnénk gyónási lehetőséget adni a mise előtt. A gyónásért vállaljuk ezt a kis áldozatot, hogy időben előbb jövünk! Minden vasárnap 9-től az az atya gyóntat itt a gyóntatószékben, aki a misét mondja. Ennek beosztását a faliújságra kitettük. Természetesen máskor is meg lehet szólítani bennünket.

 

Imádkozzunk minden emberért, akiket a koronavírus járvány érint!

 

A litánia végén imádkozzák el Ferenc pápának a jelen helyzetre fogalmazott alábbi, Szűz Mária közbenjáró segítségét kérő imáját. Ferenc pápa imája a járványhelyzetben

 

ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

 

A 9:30-as diákmisén Veni Sancte tanévnyitó minden diák részére. Iskolatáska áldás.

 

Az esti 18:00 órás szentmise után, 19:00 órakor megemlékezés a pápakeresztnél. Ma 24 éve, hogy Szent II. János Pál pápa ellátogatott Pannonhalmára.

 

Az esti szentmisék 18:00 órakor kezdődnek.

 

Szeptember 7-én, hétfőn a Szent Mónika imaóra a nyári szünet után újra indul. Szeretettel várunk új tagokat is minden hétfőn délelőtt 10:00 órakor.

 

Szeptember 7-én, hétfőn 18:00 órakor Igeliturgia, utána imádság.

 

Szeptember 8-án, kedden a 18:00 órás szentmisét követően Bibliaóra Ákos atyával. 18:30-tól a plébánián. Az alkalmak nem egymásra épülnek, nyitottak, bárki becsatlakozhat akár egy alkalomra is!

 

Szeptember 9-én, csütörtökön a szentmise után Szentségimádás, 19:00-ig.

 

Az idei évben 30 éves a pannonhalmi KALÁSZ. Ennek kapcsán a KALÁSZ-osok szeretettel hívnak és várnak minden kedves régi és új KALÁSZ-ost szeptember 12-én, jövő szombaton délután 3 órakor a Boldogasszony Háznál.

 

Szeptember 14-15. Pécs – Karitász önkénteseinek jutalomkirándulás. Indulás: 09.14. hétfő 06:30 Pannonhalma, Főtérről, az előzetesen jelentkezett résztvevőkkel.

A koronavírus-járvány miatt Cirill Főapát úr felmentést adott a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

A Karitász kezdeményezése - Összefogás az iskolás gyermekekért.

Telefonhívásokkal illetve online adományozással lehet segíteni a rászoruló családok gyermekeinek az iskolakezdését. Részletek itt.

 

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

Nagyböjti szentgyónással is készüljünk a Húsvét ünnepére! Minden mise után készen állnak az atyák gyóntatásra. Bátran szólítsuk meg őket!

 

A kormány és hatóságok útmutatásait követve az MKPK intézkedéseinek megfelelően kérik országosan betartani a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.

 

Március 16. hétfő este 18:00-kor Igeliturgia, utána imádság 19:00-ig.

 

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja keddi záró szentmisére tervezett zarándoklat ELMARAD! A kialakult helyzet miatti kormányintézkedéseknek megfelelően a híveket arra kérik, hogy az internet, a rádió és a televízió segítségével kapcsolódjanak a közös imádsághoz.

 

Március 19. csütörtök Szentségimádás a 18:00 órai szentmisét követően, 19:00-ig.

 

Március 20. péntek a szentmise után kb. 18:30-tól keresztutat járunk. A nagyböjti péntekek húsmentes böjti napok.

 

Március 22. 15:30 Bach Mindenkinek Fesztivál „Főtemplomok és Orgonistáik” koncert a Bazilikában. Fellépők: Kiss Zsolt és Kővári Péter orgonaművészek. A belépés díjtalan, adományok felajánlhatók a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára.

 

Március 26. 9:30-tól a Baba-mama Klub keretében GYED-en lévő kismamáknak, anyukáknak és minden érdeklődőnek képzés, tanácsadás a Művelődési Házban. Téma: Okoskütyük használatának lehetséges hatásai a gyermekkorban

 

Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán június 28 - július 3. (10-16 éveseknek) Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk. Március 15-22. között várjuk tartós élelmiszeradományaikat a sekrestyében, vagy a plébánián!

 

Kérjük, adója 1%-a felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett szolgálatát!

 

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy elindultak a szervezett közös zarándoklatok a Mária Úton!
A Mária Út honlapján (www.mariaut.hu) megtalálhatóak önkénteseink által szervezett gyalogos-és kerékpáros illetve autóbuszos zarándoklataink. Információ: Molnár Anikó, Mária Út Egyesület tel.: +36 30 171 93 77

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia intézkedései a járvány megelőzése érdekében.

A bazilikából közvetített szertartások itt követhetők.

 

III. MÁRIABESNYŐI MLADIFEST IFJÚSÁGI FESZTIVÁL online kerül megrendezésre. Részletek itt.

 

A csíksomlyói pünkösdi búcsú csak online formában lesz követhető majd. 

 

Június 28 - július 3. Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán (10-16 éveseknek). Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

2020. július 18. "Ez az a nap" ökumenikus, keresztény, könnyűzenei koncert  a budapesti Puskás Ferenc stadionban. Infó és jelentkezés: Simon Laci E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a járványhelyzet miatt elhalasztásra kerül, 2021. szeptemberre.