Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

Évközi 17. vasárnap 

 

Július 31-én, szombaton az esti 19:00 órás szentmisén a Plébánosság átadás-átvétel megtartásra kerül. Főapát urat képviselve Gérecz Imre alperjel köszöni meg Pál atya eddigi pannonhalmi szolgálatát, és iktatja be augusztus 1.-vel Ákos atyát. A szentmise után mindenkit szeretettel hívunk a Boldogasszony Házba agapéra.

 

A tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is napközis tábort szervez a KALÁSZ a Boldogasszony Házban 2021. augusztus 2-től 2021. augusztus 6-ig.

 

Évközi 16. vasárnap

 

Július 20-án, kedden 13:00-kor +Papatyi Ernőné szül. Maár Margit temetése. Gyászmise nem lesz.

 

Július 21-én szerdán, 13:00-kor +özv. Samodai Sándorné, szül. Guszter Ágnes (80 évesen hunyt el) temetése lesz. Gyászmise nem lesz.

 

Meghívás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira. Bővebb információ:  https://www.iec2020.hu oldalon.

 

Két hét múlva szombaton, július 31-én, az esti 19:00 órás szentmisén a Plébánosság átadás-átvétel megtartásra kerül. Főapát urat képviselve Gérecz Imre alperjel köszöni meg Pál atya eddigi pannonhalmi szolgálatát, és iktatja be augusztus 1.-vel Ákos atyát. A szentmise után mindenkit szeretettel hívunk a Boldogasszony Házba agapéra.

 

A tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is napközis tábort szervez a KALÁSZ a Boldogasszony Házban 2021. augusztus 2-től 2021. augusztus 6-ig.

 

Augusztus 6-10. Bodajkon - HEGY Keresztény Gólyatábor. Mindazon diákoknak, akik ősztől kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Bővebb infó Faliújságnál, honlapon, Facebook elérhetőségeken.

 

2021.augusztus 14. szombat este 8 órától vasárnap reggel 5-ig Virrasztás Magyarországért, Budapesten a Szent István Bazilikában. Ima és engesztelő virrasztás hazánkért, a magyarság lelki megújulásáért. Éjfélkor szentmisével köszöntjük a mennybe fölvett boldogságos anyát. Egyúttal tájékoztatnak arról, hogy immár 25 éve minden csütörtökön este 8 órától péntek reggel 5-ig a Szent István bazilika kápolnájában kitett Oltáriszentség előtt engesztelnek hazánkért, a magyarságért. 21 órakor szentmise a két legszentebb szív szándékára. A virrasztásba a Facebook „csütörtöki engesztelők” oldalán is be lehet kapcsolódni.

Mindig - mindenütt Karácsony van...

Cirill Főapát úr levele a plébániánkat érintő változásról itt. Augusztus 1-től Binzberger Ákos OSB atya a pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia plébánosa.

Cirill főapát úr ajándéka templomunk, egyházközségünk részére Onyx kő díszítéssel, főapáti címerrel: képek itt, itt és itt.

Képes beszámoló a zirci kirándulásról itt.

A Területi Apátság lelkipásztorai advent I. vasárnapjától útjára indították a „Bátorító üzenet” című kezdeményezést, mely ebben a nehéz időszakban egyszerű segítség lehet a híveknek.

Advent I. vasárnapjára

Advent II. vasárnapjára

Advent III. vasárnapjára

Advent IV. vasárnapjára

Bátorító üzenet 6.

Bátorító üzenet 7.

A Magyar Falu Programból a grillező beszerzés megtörtént, Pál atya leszállította a Boldogasszony Házba, az étkezőben megtekinthető.

Lehet vele tervezni, használatba venni.

A képen látható termék lett.

Ez kombinált változat: gázégős és faszenes.

 

Plébánia épületrész átadó ünnepség (2020.10.22.) cikkek, fotó, video – egy csokorban:

  • Magyar Nemzet cikk:

https://magyarnemzet.hu/orszagszerte/felujitottak-a-pannonhalmi-apatsag-plebaniaepuletet-8845661/

  • Kisalföld cikk:

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/felujitottak-a-pannonhalmi-apatsag-plebaniaepuletet-a-magyar-falu-program-kereteben-10352815/?fbclid=IwAR2GN_pu2VlYMtGk7vBabNYnehwusYuS9zghYGj6khghkcwC5CJzdvtBDXY

  • Hunyadi László fotói:

https://photos.app.goo.gl/54BUAJLgo4S95hMT9

  • Bogdán Móni videóközvetítése:

https://www.facebook.com/100006696783562/videos/2861339704099228/

 

A Kisalföld újság 2021.02.20. számában megjelent cikk a Caritas Hungarica pannonhalmi díjazottjáról, Németh Endréné Erikáról.

Rendszeres programok a Boldogasszony Házban itt megtekinthetők.