Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

Krisztus Király vasárnapja

 

A 9:30-as diákmisét követően az este 18:00 órás szentmiséig szentségimádást tartunk.

 

Szentmisék rendje a jövő héten:

 

Hétfőn este 18:00 órakor Igeliturgia, azt követően ima egyházközségünkért.

 

Kedden, szerdán NEM lesz szentmise – a járványhelyzetből adódóan. Csütörtöktől lesz.

 

Jövő vasárnap, november 29. Advent 1. vasárnapja

 

November 28. szombat Info-Kuckó számítógépes tanfolyam a BA Házban nem lesz, de online gyakorlás meg lesz tartva. Hunyady István szervező minden résztvevőt megkeres és feladatokat ad.

 

Az adventi időszakban november 30-tól minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, Rorate lesz, az utolsó dec. 23-án. 

Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill. a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00.

 

 

Évközi 33.vasárnap

Szegények világnapja

 

Szentmisék rendje a jövő héten:

 

Hétfőn este 18:00 órakor Igeliturgia, azt követően ima egyházközségünkért.

 

Kedden, szerdán NEM lesz szentmise – a járványhelyzetből adódóan. Csütörtöktől lesz.

 

Csütörtökön, 18:00 órakor Szent Erzsébet napi szentmise, azt követően szentségimádás.

 

Szombaton 17:00 – 18:00-ig, a szentmise előtt bekapcsolódunk a világméretű szentségimádásba a NEK szervezésében. Bővebb információ itt.

 

Jövő vasárnap, november 22. Krisztus Király ünnepe. Az egyházi év vége. Templomunk szentségimádási napja. A faliújságnál tettünk ki lapot, 1-1 óra időtartamra, aki vállalja a jelenlétet, iratkozzon fel!

 

A pandémia-helyzet miatt, az elhunyt hívek javára szolgáló teljes búcsú elnyerésének lehetősége (a temető meglátogatásával és az elhunytakért végzett imával) meghosszabbításra került egész november hónapra.

 

 

A vasárnapi 9:30 órakor kezdődő diákmiséken miséző atyák beosztása megtekinthető itt. Minden szentmise előtt 9:00 órától az az atya gyóntat, aki a misét mondja.

November 15-től újra közvetítik a Pannonhalmi Bazilika vasárnapi szentmiséit a Főapátság YouTube-csatornáján:
A gimnáziumi esti imák sorozata a gimnázium YouTube-csatornáján követhető:

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy elindultak a szervezett közös zarándoklatok a Mária Úton!
A Mária Út honlapján (www.mariaut.hu) megtalálhatóak önkénteseink által szervezett gyalogos-és kerékpáros illetve autóbuszos zarándoklataink. Információ: Molnár Anikó, Mária Út Egyesület tel.: +36 30 171 93 77

Pál atya Covid fertőzött, hét közepén tovább emelkedett a láza, gyenge. Szalai Zsolt diakónus is családjával együtt Covid fertőzött. Kovács Tamás Benedek atya sajnos váratlanul elhagyta közösségünket és visszatért az Egri egyházmegyébe, ahol korábban szolgált. Kérünk Benneteket, hogy imádkozzatok értük!

 

A három lelkipásztor kiesése miatt a héten nem lesz hétfőn, kedden este liturgia.

Szerdától minden nap lesz.

November 11-én, szerdán Szent Márton, városunk védőszentjének ünnepe

November 12-én, csütörtökön pedig szentségimádás is lesz.

  

Ebben az évben, a „Covid-19” által okozott pandémia-helyzetben, az elhunyt hívek javára szolgáló teljes búcsú elnyerésének lehetősége meghosszabbításra kerül egész november hónapra. Tehát a temető meglátogatásával és az elhunytakért végzett imával, valamint a halottak napjával összefüggő búcsú - választható módon idén áthelyezhető a hónap más napjaira is.

 

Idén a járványhelyzetre való tekintettel a hagyományos Márton napi Lampionos zarándoklat és az egyházmegye közös Erzsébet ünnepe is elmarad.

 

November 13-án, pénteken 15:00-kor +Ács Károly temetése a pannonhalmi temetőben. Engesztelő szentmise nem lesz.

 

Imádkozzunk minden emberért, akiket a koronavírus járvány érint!

 

A litánia végén imádkozzák el Ferenc pápának a jelen helyzetre fogalmazott alábbi, Szűz Mária közbenjáró segítségét kérő imáját. Ferenc pápa imája a járványhelyzetben

 

Plébánia épületrész átadó ünnepség (2020.10.22.) cikkek, fotó, video – egy csokorban:

  • Magyar Nemzet cikk:

https://magyarnemzet.hu/orszagszerte/felujitottak-a-pannonhalmi-apatsag-plebaniaepuletet-8845661/

  • Kisalföld cikk:

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/felujitottak-a-pannonhalmi-apatsag-plebaniaepuletet-a-magyar-falu-program-kereteben-10352815/?fbclid=IwAR2GN_pu2VlYMtGk7vBabNYnehwusYuS9zghYGj6khghkcwC5CJzdvtBDXY

  • Hunyadi László fotói:

https://photos.app.goo.gl/54BUAJLgo4S95hMT9

  • Bogdán Móni videóközvetítése:

https://www.facebook.com/100006696783562/videos/2861339704099228/

 

A koronavírus-járvány miatt Cirill Főapát úr felmentést adott a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Rendszeres programok a Boldogasszony Házban itt megtekinthetők.

 

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

Nagyböjti szentgyónással is készüljünk a Húsvét ünnepére! Minden mise után készen állnak az atyák gyóntatásra. Bátran szólítsuk meg őket!

 

A kormány és hatóságok útmutatásait követve az MKPK intézkedéseinek megfelelően kérik országosan betartani a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.

 

Március 16. hétfő este 18:00-kor Igeliturgia, utána imádság 19:00-ig.

 

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja keddi záró szentmisére tervezett zarándoklat ELMARAD! A kialakult helyzet miatti kormányintézkedéseknek megfelelően a híveket arra kérik, hogy az internet, a rádió és a televízió segítségével kapcsolódjanak a közös imádsághoz.

 

Március 19. csütörtök Szentségimádás a 18:00 órai szentmisét követően, 19:00-ig.

 

Március 20. péntek a szentmise után kb. 18:30-tól keresztutat járunk. A nagyböjti péntekek húsmentes böjti napok.

 

Március 22. 15:30 Bach Mindenkinek Fesztivál „Főtemplomok és Orgonistáik” koncert a Bazilikában. Fellépők: Kiss Zsolt és Kővári Péter orgonaművészek. A belépés díjtalan, adományok felajánlhatók a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára.

 

Március 26. 9:30-tól a Baba-mama Klub keretében GYED-en lévő kismamáknak, anyukáknak és minden érdeklődőnek képzés, tanácsadás a Művelődési Házban. Téma: Okoskütyük használatának lehetséges hatásai a gyermekkorban

 

Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán június 28 - július 3. (10-16 éveseknek) Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk. Március 15-22. között várjuk tartós élelmiszeradományaikat a sekrestyében, vagy a plébánián!

 

Kérjük, adója 1%-a felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett szolgálatát!