Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

Évközi 30. vasárnap

 

Hétfőn, október 25-én 11:07-től a Kossuth rádió, A hely c. műsorában templomunkról, egyházközségünkről, Karitász tevékenységünkről, az Apátsággal való kapcsolatunk tükrében készült riport lesz hallható.

 

Kedden, október 26-án a mise után fél 7-kor a most ősszel indult új Bibliaóra csoportjának lesz  találkozása a Boldogasszony Házban. Mindig a hónap 2. és 4. keddjén.

 

Kedden, október 26-án Arnold atya szervezésében Hittanos kirándulás Pápára – 7-16 éves gyermekeknek.

 

Szerdán, október 27-én  Arnold atya szervezésében Gyalogos éjszakai zarándoklat (inkább délutáni, estébe hajló) Kismegyer és Pannonhalma között – a Területi Apátság hívei számára kiskorúaknak és felnőtteknek egyaránt.

 

Október a Szűzanya hónapja.

Templomunkban október 29-én, jövő hét pénteken az esti szentmise után férfiak közössége imádkozza a rózsafüzért.

Még a jövő héten szombaton az esti mise után ünnepélyes rózsafűzér imádság lesz.

Vasárnapokon a 8:00 órás szentmise után rózsafűzér imádság.

 

Megindult a gyermekek elsőáldozásra, bérmálásra való felkészítése. A szülőknek is kínáljuk a lehetőséget, hogy ha még nem volt alkalmuk bérmálkozásra, akkor néhány alkalomból álló felkészítéssel lehetőségük van bérmálkozni: akár Húsvétkor, akár a gyermekükkel közösen Pünkösdkor – ezt majd a konkrét jelentkezőkkel tervezzük meg. Fontosnak tartjuk, hogy a szülők gyermeküknek is példát adva, képezzék teológiai tudásukat, mélyítsék hitüket és fogadják be az Úr szentségi ajándékait.

Ezen vágyukat, kérésüket Ákos atyánál személyesen vagy levélben jelezzék!

 

Áldoztatási engedélyt és megbízatást adott Cirill főapát úr, Hunyady István és Simon Gábor egyházközségi képviselőtestületi tagoknak. Azokra az esetekre, amikor a szentmisét bemutató áldozópapnak szüksége van rá és megkéri őket e szolgálat végzésére.

 

Előzetesek:

November 1-én, Mindenszentek főünnepe.

 

November 2-án Halottak napja. A temetőben 9:00 órakor szentmise halottainkért és az új sírok megáldása. Este 18:00 órakor szentmise a templomban.

16:00-kor a Tóthegyi kútmelletti kereszt megáldása és halottak napi megemlékezés, közös imádság. Szeretettel várjuk a tóthegyieket és minden kedves pannonhalmi hívőt!

 

November 13-án 11:00 órakor Énekelj az Úrnak! Ifjúsági találkozó és könyvbemutató az Apátságban.

Ifjúsági közösségeket, katolikus ifjúsági zenekarokat, plébániai közösségeket és az Énekelj az Úrnak! kötet szerzőit hívják és várják találkozásra, közös éneklésre és imádságra.

A zenészek, hozzanak magukkal egy gitárt! Lesznek tanúságtételek, dicsőítés és flashmob.

Regisztráció és bővebb információ: https://pannonhalmifoapatsag.hu/ifjusagi-talalkozo-2021/

 

2021. november 19-21. Apasebek - Önismereti elvonulás férfiaknak férfiakkal – Lelkigyakorlat Tarjánpusztán.

 

 

Pannonhalma város híveinek 2021 októberében írt körlevél.

Soltész Miklós államtitkár úr levele, melyben értesít bennünket, hogy a nyári erdélyi "kirándulás" költségeit 489.000 Ft vissza nem térítendő összeggel támogatja a Miniszterelnökség.

 

A sportpálya világítására megítélt 250 ezer forintról szóló támogatói levél megtekinthető itt.

 

Az Amerikai Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának támogatásáról az értesítés megtekinthető itt. A levél magyar fordítása itt.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásáról értesítés itt. A támogatás felhasználásáról (homlokzatfelújítás) tájékoztató itt.

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásáról értesítés itt.

 

Magyar Falu pályázat Támogatói okirata itt. Értesítés tartaléklistára helyezésről itt. Értesítés a megkapott támogatásról itt. A februárban benyújtott változásbejelentésünket a Magyar Falu Programban a mai napon (2021.06.01.) jóváhagyták, így megvásárolható a grillsütő. A pályázatból bruttó 189.900 Ft-unk maradt. A kiválasztott grillsütő épp ennyibe kerül. A változásbejelentés jóváhagyása itt

 

2021. áprilisban két pályázatot nyújtott be a pannonhalmi plébánia a Magyar Falu Program keretében: 

  • egyházi közösségi terek kialakítása kategóriában: a Fő tértől a templomig vezető út egy részének térkövezése és vízelvezetés megoldása
  • egyházi közösségi programokhoz szükséges eszközök beszerzése és közösségszervező személy bérelszámolása (Szabó Gyöngyi 2022. évi bére) 

Sajnos mindkét pályázatunk tartaléklistára került, forráshiányra hivatkozva nem kaptunk támogatást. Értesítések itt és itt.

 

Közösségben segítünk - Magyar Falu program által támogatott projektünk

 

 

 

 

 

A Kisalföld újság 2021.02.20. számában megjelent cikk a Caritas Hungarica pannonhalmi díjazottjáról, Németh Endréné Erikáról.

Kérjük, támogassa a Pannonhalmi Egyházmegyét adója 1 % -ával! 

 József atyára emlékezünk

 

 

Nyugodjon békében! Az Úr ölelje őt magához!