Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

12 hetes imádság indul a magyar nemzetért.

1. A magyarországi Egyházért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért (január 9–22-ig).

 Évközi 2. Vasárnap

 

A nagyböjti időszakig a hétvégék minden felnőtt miséjén (szombat esténként, ill. vasárnap reggel és este) a 8 részes, 8 perces kis videót vetítjük az evangélium után, amelyek mélyen feltárják a szentmise részei misztériumait.

 

Január 21-én, pénteken, 18:30-kor a Magyar Passió c. magyar történelmi film vetítése a Kazinczy Ferenc Művelődési Házban. Meghívott vendégek: Várszegi Asztrik emeritus főapát és Eperjes Károly a film rendezője, főszereplője. A filmről bővebben itt.

 

Ökumenikus imahét

Az ökumenikus egységhét január 16 – 23. között van az egész világegyházban.

A héten a szentmisék könyörgéseit, az imádságokat az ökumenizmus szándékára ajánljuk.

A hétfői igeliturgia imádságait valamint a csütörtöki szentségimádási alkalmakat is ennek jegyében tartjuk.

Január 30-án vasárnap, a 9:30-as diákmisén vendégünk lesz Győri Boglárka evangélikus hittanár, lelkész. Ő fog Igét hirdetni.

 

József atya temetői emlékhelye

József atya temetői emlékhelyének kialakítására elkészült egy vázlatos látványtervrajz és rövid leírás is. A kivitelezővel az egyeztetések megkezdődtek.

Neve napjára, Szt. József ünnepnapjára március 19. (szombat) 17:00 órára tervezzük az emlékmű felavatását, megáldását a temetőben. Utána 18:00 órakor itt a templomban a szentmisét József atyáért ajánljuk fel.

Az emlékhely megvalósítására pénzadomány gyűjtést indítunk. A faliújságnál levő perselyt jelöltük ki erre a célra.

 

A kisgyermekes szülőknek szeretettel kínáljuk lehetőségként a fűtött sekrestyét, ha szükségesnek látják és szeretnének a mocorgó kicsiknek mozgásteret adni.

Játszószőnyeg is van, így a szülőknek a szentmisére is könnyebb figyelni.

 

A Kisalföld újság 2021.02.20. számában megjelent cikk a Caritas Hungarica pannonhalmi díjazottjáról, Németh Endréné Erikáról.

Cirill főapát úr adventi körlevele itt olvasható.

 József atyára emlékezünk

 

 

Nyugodjon békében! Az Úr ölelje őt magához!

A Kossuth rádió "A hely" című műsorában 2021. október 25-én, hétfőn 11:07-től templomunkról, egyházközségünkről, Karitász tevékenységünkről, az Apátsággal való kapcsolatunk tükrében készült riport itt visszahallgatható.

Soltész Miklós államtitkár úr levele, melyben értesít bennünket, hogy a nyári erdélyi "kirándulás" költségeit 489.000 Ft vissza nem térítendő összeggel támogatja a Miniszterelnökség.

 

A sportpálya világítására megítélt 250 ezer forintról szóló támogatói levél megtekinthető itt.

 

Az Amerikai Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának támogatásáról az értesítés megtekinthető itt. A levél magyar fordítása itt.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásáról értesítés itt. A támogatás felhasználásáról (homlokzatfelújítás) tájékoztató itt.

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásáról értesítés itt.

 

Magyar Falu pályázat Támogatói okirata itt. Értesítés tartaléklistára helyezésről itt. Értesítés a megkapott támogatásról itt. A februárban benyújtott változásbejelentésünket a Magyar Falu Programban a mai napon (2021.06.01.) jóváhagyták, így megvásárolható a grillsütő. A pályázatból bruttó 189.900 Ft-unk maradt. A kiválasztott grillsütő épp ennyibe kerül. A változásbejelentés jóváhagyása itt

 

2021. áprilisban két pályázatot nyújtott be a pannonhalmi plébánia a Magyar Falu Program keretében: 

  • egyházi közösségi terek kialakítása kategóriában: a Fő tértől a templomig vezető út egy részének térkövezése és vízelvezetés megoldása
  • egyházi közösségi programokhoz szükséges eszközök beszerzése és közösségszervező személy bérelszámolása (Szabó Gyöngyi 2022. évi bére) 

Sajnos mindkét pályázatunk tartaléklistára került, forráshiányra hivatkozva nem kaptunk támogatást. Értesítések itt és itt.

 

Közösségben segítünk - Magyar Falu program által támogatott projektünk

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesítése támogatói döntésről itt.

Beszámoló a megvalósult programról itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022. 01. 03. Egyházi közösségi célú programra nyertünk 100000 Forint támogatást. A Miniszterelnökség levele itt. 

 

Pannonhalma város híveinek 2021 októberében írt körlevél.

Kérjük, támogassa a Pannonhalmi Egyházmegyét adója 1 % -ával!