Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Advent 2. vasárnapja

 

Ma 10:30-12:00-ig a templomkertben „Adventi melegedő” – mindenkit szeretettel várunk!

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, RORATE” lesz, az utolsó dec. 23-án. Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill.

a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00

Továbbra is hívunk és várunk mindenkit szeretettel csütörtökönként Szentségimádásra, a szokott időben 18:30-19.00-ig!

Hétköznapokon és vasárnap is, minden mise után van alkalom adventi szentgyónásra.

 

A hagyományokat folytatva az idei évben is lesz lehetőség a kántáló gyermekek fogadására - december 15-én délután és december 22-én délután. Kérjük, hogy aki szívesen fogadná őket és osztozna velük az adventi készülődés örömében, a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon jelezze legkésőbb most a hétvégén. Köszönjük!

 

December 14-én szombaton 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás - vásárra készülődés a Boldogasszony Házban.

 

December 14-én szombaton 15:30-kor Győrben a Széchenyi téren adják elő az erdélyi Árvácskák a karácsonyi műsorukat - “A bárányok regéje” címmel. Mindenkit sok szeretettel várnak!!! Szabad hirdetni az ismerőseinknek és hívni másokat is, hogy minél nagyobb közönségük legyen!

 

December 15-én, Advent III. vasárnapján  8:00-12:00-ig KALÁSZ vásár, délután betlehemezés.

December 15-én 16:30 a SZBI Pannoniada Kórusa és a CANTATE Kamarakórus közös karácsonyi koncertje.

 

December 21-én a pannonhalmi kistemplomban 15:30-kor Karácsonyváró jótékonysági koncert. A koncert ingyenes, de pénzadományokat elfogadunk, amit a betegségei miatt sok próbatételt kiálló Marcika, pannonhalmi óvodás kisfiú gyógykezelésére ajánlunk fel. A koncert után sütizésre és egy kis meleg teára várunk mindenkit a Boldogasszony Házba.

 

December 24-én, kedden délelőtt 9 órától 12 óráig  Karácsonyi Matiné 

Egyházközségünk idén is felajánlja Szenteste délelőttjén a gyermekek alkalomhoz illő szórakoztatását, hogy a szülők könnyebben tudjanak az estére készülődni. Filmvetítésre várjuk a gyerekeket a Boldogasszony Házban. Kérjük, hogy a családok a hátsó hirdetőtáblán kihelyezett lapon jelezzék részvételi szándékukat az érdeklődő gyerekek számának és életkorának megadásával. A részletekről személyesen Hunyady Istvánnál lehet tájékozódni. Szeretettel várunk mindenkit!

 

December 26. 13:30 és 15:30 KARÁCSONYI ORGONAHANGVERSENY Pannonhalmi Főapátság, Szent Márton-bazilika Fellépő: Kiss Zsolt orgonaművész  Jegyrendelésről és további információ a plakáton.