Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Advent 1. vasárnapja

 

Az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyét egyházközségünknek. A szentmisén a Cantate kórus énekel.

A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „Rorate” lesz, az utolsó dec. 23-án. Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton. A vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00 órakor.

 

December 7. szombat Városi karácsony a Főtéren Karitász - „Egymillió csillag a szegényekért” figyelemfelhívó akciója a standoknál. 

 

December 8. jövő héten Advent II. vasárnapján Adventi melegedő” 10:30-tól 12:00-ig a templomkertben.

Kötetlen együttlét vadpörkölttel, forralt borral, rumos teával és süteményekkel, melynek bevételét a Boldogasszony Karitasz csoport jótékonysági céljaira fordítjuk.

 

KARITÁSZ - ANGYALBATYU

7-14 éves korú magyar gyermekeknek, Kárpátaljára gyűjtünk cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak – december 8-ig: Játékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsöt. Gyűjtőpont: Pannonhalmi Főapátság Porta, naponta 0-24h-ig nyitva.

 

A hagyományokat folytatva az idei évben is lesz lehetőség a kántáló gyermekek fogadására - december 15-én délután és december 22-én délután. Kérjük, hogy aki szívesen fogadná őket és osztozna velük az adventi készülődés örömében, a hirdetőtáblánál kihelyezett jelentkezési lapon jelezze legkésőbb 2019. december 8-ig. Köszönjük!" 

 

Köszönetet mondunk minden önkéntes segítőnek, aki a múlt hétvégén az Élelmiszerbankos pályázat keretében a TESCO-ban a Pannonhalmi Karitász által megvalósított karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésben részt vettek.

Együttműködésünk eredményeként 1943 kg élelmiszert gyűjtöttünk össze. Csak Pannonhalmán eddig 38 otthonba adhattunk ebből.