Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

 

Krisztus Király Vasárnapja

 

Szentségimádási nap – a diákmisét követően az esti szentmiséig.

 

Ma 15:00-18:00 óra között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének pannonhalmi tagszervezete ingyenes ruha- és játékbörzét rendez a Boldogasszony Házban. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, és a börze kezdetekor örömmel fogadnak ruha- és játékfelajánlásokat.

 

November 30. szombat 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás - Adventi koszorú készítés lesz.

 

16:00 órától Info-Kuckó számítógépes tanfolyam következő alkalma a BA Házban.

 

17:30 GYERTYAGYÚJTÁS a Pannonhalmi Főapátság előtti téren.

A bencés szerzetesközösség szeretettel várja az ünnepelni vágyókat, hogy Hortobágyi T. Cirill főapát úrral közösen gyújtsuk meg az idei Advent első gyertyáját.

A Cantate Kamarakórus műsorát és a gyertyagyújtást követően forró pogácsával és teával, valamint a Pannonhalmi Szent Márton Borlovagrend felajánlásából forralt borral is kínálják az ünneplőket.

 

December 1-én, Advent első vasárnapján, az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyétA szentmisén a Cantate kórus énekel.

A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

Az adventi időszakban december 2-től minden reggel – vasárnap kivételével - 5:50-kor hajnali szentmise, „Rorate” lesz, az utolsó dec. 23-án.

Esti szentmisék nincsenek ebben az időszakban csak szombaton, ill.a vasárnapi miserend változatlan: 8.00; 9.30 és 18.00.  

 

KARITÁSZ - ANGYALBATYU

7-14 éves korú magyar gyermekeknek, Kárpátaljára gyűjtünk cipősdobozokba karácsonyi ajándéknak – december 8-ig: Játékot, iskolai szereket, édességet, esetleg szárított gyümölcsöt. Gyűjtőpont: Pannonhalmi Főapátság Porta, naponta 0-24h-ig nyitva.

 

Köszönetet mondunk az Erzsébet napi élelmiszer adományokért!

Az Ovi hittanos gyermekek szüleinek és az oktatójuknak is köszönjük a felajánlásaikat!

Köszönetet mondunk az önkéntes tűzoltóknak, rokonaiknak, a Karitász önkénteseinek és mindazoknak, akik a templom környezetének rendbe tételén munkálkodtak!