Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Évközi 32. vasárnap

 

November 11. Szent Márton napja

Emlékezzünk meg újra Pannonhalma védőszentjéről egy közös lampionos zarándokúttal!

16:30 Gyülekező a Szent Márton szobornál.

16:45 Rövid megemlékezés, majd indulás a Várhoz.

 

November 16. szombat, 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony Házban!

 

November 19-e Árpádházi Szent Erzsébet napját idén Bakonybélben ünnepli egyházközségünk. Ünnepi szentmise 17:30-kor.

15:30-kor indul Pannonhalma Főtérről az ingyenes autóbuszjárat, akik igényelték. Bővebb információ a hirdetőtáblánál!

A Karitász tagjainak indulás 12:30-kor, /kihelyezett ülést tartunk a programok előtt/!

 

Tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk Erzsébet napra! A felajánlani kívánt élelmiszereket a sekrestyében, vagy a plébánián délelőttönként lehet leadni. (November 17-ig)

 

November 24. Krisztus Király vasárnapja – templomunk Szentségimádási napja. Kérjük a kedves híveket, szíveskedjenek a hirdetőtáblánál kihelyezett lapon feliratkozni!

 

December 1-én, Advent első vasárnapján, az esti 18:00 órás szentmisén Cirill Főapát úr ünnepélyesen átadja a Szent II. János Pál pápa vérereklyét. A Képviselőtestület ígéretet tesz további 5 évre a közösség javának szolgálatára.

 

A Pannonhalmi Karitász idén a TESCO áruházban nyerte el az Élelmiszerbank pályázatán a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtés lehetőséget, melyre November 22-23-24-én kerül sor.

 

Kérjük a kedves hívek ajánlását, jelezzék, ha tudnak rászorulókról (akár átmenetileg nehéz élethelyzetbe kerültek is), akik örömmel elfogadnának karácsonyi tartós élelmiszer csomagot! Ehhez kihelyeztünk egy dobozt, amelybe várjuk felírva: a rászoruló (család) nevét, lakcímét (település, utca, házszám), hány fős a háztartás, ebből a gyermekek száma, kisbaba van-e a családban (bébiétel adomány esetén). Köszönjük a segítségüket!