Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

 

Évközi 28. vasárnap

 

Október 18-án, pénteken 16:30-17:30-ig a Karitász csoport önkénteseinek megbeszélést tartunk.  Utána, aki még tud maradni, azzal közösen veszünk részt az esti 18:00 órás szentmisén.

 

Október 19-én, szombaton 15:00 órától KALÁSZ foglalkozás a Boldogasszony házban.  Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a kántálásban.

 

Október 19-én, szombaton a 18:00 órás szentmisén a 30 éves jubileumát ünneplő CANTATE kórus szerepel. Az ünnepi alkalmon testvérvárosunk, Engen meghívottjai is részt vesznek. A szentmisét követően kb. 20 perces hangversenyt adnak.

 

Jövő vasárnap, október 20-án Missziósvasárnap. Perselyadományok gyűjtése a missziók javára.

 

Október 23-án, szerdán reggel nem lesz szentmise. A Nemzeti ünnep alkalmából kivételesen este 18:00 órakor tartjuk a szentmisét.

 

Szívesen vesszük a kedves hívek miseszándékait a hétköznapi szentmisékre is! Bátran jelezzék, ha mondatnának szentmisét saját vagy családtagjaik, barátaik részére évfordulók (házassági, születésnap, névnap…), hálaadás / kérés vagy egyéb szándék kapcsán!

 

Nagy örömmel fogadták a Szemináriumban a kispapok a pannonhalmi hívek adományait!

Köszönőlevelükben imádságos hálájukat fejezik ki:

„Mi itt Győrben a Főiskolán hálásak vagyunk, hogy érezhetjük a szeretetet.

Mindnyájan tapasztaljuk, hogy a szeretet igazából ajándék, és nem mondhatjuk, hogy megszolgáltunk érte. Amit mi kispapok adhatunk, az nem annyira kézzelfogható, viszont annál nagyobb erővel bír. Ígérjük, imáinkban megemlékezünk Önökről, plébániai közösségükről és a kedves hívekről. Illik rájuk a zsoltár szava:

Boldog ember az, aki az Urat féli és bőséges adományt oszt a szegényeknek, mert igazsága örökre megmarad, és fején a dicsőség koronája ragyog.” /Vö.: Zsolt 111, 1;9/