Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

2014. augusztus 30.

Kis csapatunk szombaton hajnalban indult útnak Budapestre a Szent Mónika közösség édesanyák találkozójára. Hat fős csoportunk kíváncsian várta az első találkozást! Pontosan érkeztünk. A 9 órai kezdés előtt ....a Bp.-Zugló, Páduai Szent Antal  templom már csaknem teljesen tele volt édesanyákkal és nagymamákkal......Szerencsére még kaptunk ülőhelyet. A Dicsőséges Rózsafüzér elimádkozása Franciska testvérünknek nagy örömet okozott: "Végre úgy mondták a szentolvasót, mint nálunk otthon..".

Bárány Béla plébános, aki a vendéglátónk volt, bemutatta a templomot. Utána okos előadást tartott aminek címe lehetett volna. Nők a bibliában.
 
A hálaadó szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök vezette. Tanulságos gondolatokat kaptunk tőle Szent Mónika már ismert élettörténetével kapcsolatban.
A kis otthonról hozott ebédünk mellett még vendéglátóink süteménnyel is megkínáltak bennünket....
Pitti Katalin szép dalai után tanúságtételek következtek.......Legmegrendítőbb számomra egy soproni doktornő beszámolója volt a magzatvédőkről.
Szentségimádás, sok szép ima és áldás után búcsút vettünk......Nagyon sok szép lelki élménnyel lettünk gazdagabbak. Talán a májusi gyöngyösi találkozóra is el tudunk menni jó Istenünk segítségével.....
A lelki töltekezésen kívül kis csapatunk  tagjai is jókat mulatott az együtt töltött órák alatt......közelebb kerültünk egymáshoz......Köszönjük Hunyadyné Bea segítségét a "fuvarozásunkkal!"  
 
(Lejegyezte Szabó Kati)