Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia
9090 Pannonhalma, Váralja 1.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia

Hírek

Nagyböjt 6. vasárnapja, Virágvasárnap

 

A Pannonhalmi Területi Főapátság április 2-i körlevele itt olvasható.

 

Templomunk a Nagyhéten is minden nap 17:00 és 19:00 óra között nyitva van, be lehet térni egyéni imára.

 

A Szent Három Nap szertartásai:

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékezünk, nagypénteken az Úr szenvedésének ünneplése, húsvét vasárnap pedig Krisztus feltámadásának ünneplése lesznek a pannonhalmi plébánia templom liturgikus alkalmai.

Minden szentmise szándéka: az egyházközség tagjaiért, Pannonhalma város minden lakójáért lesz.

 

Április 9. Nagycsütörtök: 18:00 órakor online szentségimádás lesz templomunkban. Közvetítés itt.

 

Április 10. Nagypéntek: Az esti szertartás közvetítése 18:00 órakor itt, a plébánia Facebook oldalán.

 

Április 11. Nagyszombat: A templomban ezen a napon nem lesz szertartás. Kérjük híveinket, hogy lehetőség szerint a Főapátság húsvéti vigiliájának esti közvetítésébe kapcsolódjanak be, ami 21:30-kor kezdődik és ezen az oldalon lesz követhető. Korábbi szertartásokba a közszolgálati TV és rádió oldalain lehet bekapcsolódni. Közvetített szertartások országos listája itt.

 

Április 12. Húsvétvasárnap: Az ünnepi szentmise közvetítése 9:30 órakor itt, a plébánia Facebook oldalán. A húsvéti nagymise végén Pál atya az Oltáriszentséggel kimegy a templom elé, és a mellvédtől a négy égtáj irányába áldást ad Pannonhalma település lakóira. Az áldást online is közvetítjük.

 

Akik a pannonhalmi bencésekkel szeretnének ünnepelni, itt találják meg az előkészület anyagait és magát a liturgiát is!
Az online közvetített liturgiák itt találhatók:
https://pannonhalmifoapatsag.hu/husvet2020-online/
Elkészült a Főapátság honlapján a Kreatív Húsvét c. online segédlet:
https://pannonhalmifoapatsag.hu/kreativ-husvet/
Azon belül már működik a Bevezetés és a Virágvasárnap, s az anyagok folyamatosan frissülnek.
https://pannonhalmifoapatsag.hu/bevezetes/
https://pannonhalmifoapatsag.hu/kreativ-viragvasarnap/

 

Továbbra is kérjük a híveket, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra az itt található jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével jelentkezzenek.

 

A rendszeres perselyadományok elmaradnak teplomunkban. Nagyon hálásak vagyunk azoknak akik banki átutalással segítenek. A számlaszámunk a Hivatalos adatok oldalon található.

 

Nagyböjt 5. vasárnapja

 

Templomunk minden nap 17:00 és 19:00 óra között nyitva van, be lehet térni egyéni imára.

 

Április 5. vasárnap szentmise közvetítés 9:30 órakor itt a plébánia facebook oldalán.

 

Kérjük a híveket, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra az itt található jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével jelentkezzenek.

 

A koronavírus-járvány miatt Cirill Főapát úr felmentést adott a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

A bazilikából közvetített szertartások itt követhetők.

 

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

Nagyböjti szentgyónással is készüljünk a Húsvét ünnepére! Minden mise után készen állnak az atyák gyóntatásra. Bátran szólítsuk meg őket!

 

A kormány és hatóságok útmutatásait követve az MKPK intézkedéseinek megfelelően kérik országosan betartani a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.

 

Március 16. hétfő este 18:00-kor Igeliturgia, utána imádság 19:00-ig.

 

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja keddi záró szentmisére tervezett zarándoklat ELMARAD! A kialakult helyzet miatti kormányintézkedéseknek megfelelően a híveket arra kérik, hogy az internet, a rádió és a televízió segítségével kapcsolódjanak a közös imádsághoz.

 

Március 19. csütörtök Szentségimádás a 18:00 órai szentmisét követően, 19:00-ig.

 

Március 20. péntek a szentmise után kb. 18:30-tól keresztutat járunk. A nagyböjti péntekek húsmentes böjti napok.

 

Március 22. 15:30 Bach Mindenkinek Fesztivál „Főtemplomok és Orgonistáik” koncert a Bazilikában. Fellépők: Kiss Zsolt és Kővári Péter orgonaművészek. A belépés díjtalan, adományok felajánlhatók a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára.

 

Március 26. 9:30-tól a Baba-mama Klub keretében GYED-en lévő kismamáknak, anyukáknak és minden érdeklődőnek képzés, tanácsadás a Művelődési Házban. Téma: Okoskütyük használatának lehetséges hatásai a gyermekkorban

 

Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán június 28 - július 3. (10-16 éveseknek) Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdetünk. Március 15-22. között várjuk tartós élelmiszeradományaikat a sekrestyében, vagy a plébánián!

 

Kérjük, adója 1%-a felajánlásával támogassa a Katolikus Karitász rászorulókért végzett szolgálatát!

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia intézkedései a járvány megelőzése érdekében.

A MKPK járványügyi rendelkezéseinek megfelelően a szentmisék rendje templomunkban ideiglenesen megváltozik. A templomot nem zárjuk be,  továbbra is lesz szentmise, melyet híveink számára a járvány ideje alatt vasárnaponként 9:30-tól az Internet-en keresztül közvetítünk. A közvetítés Facebook oldala itt érhető el

A nyilvános, hívek által látogatható szentmisék átmenetileg szünetelnek. 

 

Ehhez kapcsolódóan Cirill Főapát Úr március 15-én az itt olvasható levelet írta a Pannonhalmi Területi Főapátság lelkipásztorainak.

 

A MKPK "Szentségek kiszolgáltatása járványveszély idején" című dokumentuma itt tekinthető meg.  

 

III. MÁRIABESNYŐI MLADIFEST IFJÚSÁGI FESZTIVÁL későbbi időpontban kerül megrendezésre.

 

Május 28-31. Zarándoklat Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúi szentmisére. Szervező: Pálffy-Józsa Mariann. Bővebb információ itt.

 

Június 28 - július 3. Szentjánosbogár tábor Pannonhalmán (10-16 éveseknek). Jelentkezés: Résztvevőnek /Szállásadónak – bővebb információ: Hódsági-Molnár Zsófi és Janó 

 

2020. július 18. "Ez az a nap" ökumenikus, keresztény, könnyűzenei koncert  a budapesti Puskás Ferenc stadionban. Infó és jelentkezés: Simon Laci E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt programjaira a Pannonhalmi Területi Apátság csoportos részvételt szervez, melyek a következők:

2020. szeptember 13. vasárnap, 15:00-22:00 Nyitó szentmise elsőáldozással a Puskás Arénában, majd kulturális és lelki programok városszerte.

2020. szeptember 18. péntek, 16:00 – 22:00 FORRÁSPONT -Ifjúsági est a Papp László Sportarénában - 15 és 30 év közötti fiatalok részére.

2020. szeptember 19. szombat, 10:00-21:00 10:00-15:00 a Margit-szigeten Családi nap, 17:00-től Szentmise a Kossuth téren, majd Eucharisztikus gyertyás körmenet a Hősök teréig.

2020. szeptember 20. vasárnap Statio Orbis, ünnepi zárómise a Hősök terén.

Ezen programokon való részvétel ingyenes. Az utazás központilag szervezett különjáratú autóbusszal vagy vonattal történik és ennek költségét a kongresszus fedezi, melynek feltétele: a hirdetőtáblánál kihelyezett Jelentkezési lapot kitöltve szíveskedjenek a sekrestyében vagy a plébánián részünkre leadni 2020. március 30-ig!

Imádkozzunk minden emberért, akiket a koronavírus járvány érint!

Március 4. szerda + özv. Földes Ferencné temetése. Engesztelő szentmise 14:15-kor a kistemplomban, temetés 15:00-kor.